Φωτιές σε Αλεξανδρούπολη, Ζάκυνθο και Λασίθι

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο σε δασική έκταση στην περιοχή Κίρκη Αλεξανδρούπολης, στον νομό Έβρου.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 26 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά που καίει την περιοχή του Σκοπού λίγα χιλιόμετρα, από το χωριά Αργάσι και Καλαμάκι στη Ζάκυνθο, όπου ευτυχώς δεν έχουν κινδυνεύσει σπίτια.

Στη διάρκεια της περασμένης νύχτας 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα, έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να εμποδίσουν την πυρκαγιά να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές. Από το πρωί στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν με ρίψεις νερού και δύο αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ».

«Η πυρκαγιά στη θέση Σκοπός, αντιμετωπίστηκε έγκαιρα με όλες τις δυνάμεις που είχαμε στο νησί και με τη συνδρομή εναέριων μέσων. Είμαστε σε γενική επιφυλακή στο νησί, από το πρωί γίνονται επιχειρήσεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς με κάθε μέσο», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής της Περιφερειακής διοίκησης Πυροσβεστικών Σωμάτων Ιονίων Νήσων, αντιπύραρχος κ. Γεωργάκοπουλος.

Η πυρκαγιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έχει κάψει 250 στρέμματα δασικής έκτασης στη θέση Σκοπός, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, δύο αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ», κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού, σε δύσβατα σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.

Στις φλόγες και η Ιεράπετρα

Την ίδια ώρα στην Κρήτη, οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται  στην περιοχή της Ανατολής Ιεράπετρας προκειμένου να περιορίσουν την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Οι δυνατοί άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο της Πυροσβεστικής, από το πρωί πάντως στις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν και δύο ελικόπτερα με ρίψεις νερού.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειακός διοικητής Κρήτης της ΠΥ Γιάννης Μαραγκάκης, ενώ στόχος των πυροσβεστών, πέρα από τον περιορισμό της φωτιάς που έχει πολλές εστίες, είναι να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασής της σε γεωργικές καλλιέργειες και θερμοκήπια.

Το άλλο μέτωπο της πυρκαγιάς στους Πεύκους Σητείας έχει περιοριστεί, ωστόσο στο σημείο παραμένουν δυνάμεις για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα