Φωτορεπορτάζ από τη διάσωση 700 παράνομων μεταναστών

Μεγάλη επιχείρηση Έρευνας & Διάσωσης (SAR) στην οποία συμμετέχει ελικόπτερο «Super Puma» της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστεί φορτηγό πλοίο που μεταφέρει περίπου 700 παρανόμως εισερχόμενα πρόσωπα και το οποίο έπλεε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Το συντονισμό των ενεργειών κατά την εν εξελίξει επιχείρηση SAR, σε απόσταση 60-70 μιλίων νοτιανατολικά της Ιεράπετρας, έχει η Φ/Γ «ΥΔΡΑ», ως τοπικός διοικητής, έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Στο σημείο βρίσκονται επίσης τέσσερα παραπλέοντα πλοία και το «Super Puma» της Π.Α. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η επιχείρηση διεξάγεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί εντάσεως 8 μποφόρ και το ύψος του κύματος φθάνει τα 3 μέτρα.

Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, από τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, ο οποίος πραγματοποιεί προγραμματισμένη διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

f4 metanastes

fi metanastes

f2 metanastes

f3 metanastes

f5 metanastes

 

Εξάλλου, ήρθαν στο φως και οι πρώτες φωτογραφίες του φορτηγού πλοίου «Baris»που ελήφθησαν μόλις αυτό εντοπίστηκε από τη Φ/Γ «Ύδρα» εν πλω σε απόσταση 60 – 70 ν.μ. νοτιοανατολικώς της Ιεράπετρας.
Σημειώνεται ότι ήδη το πλοίο ρυμουλκείται από τη φρεγάτα.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα