Φόβοι Βίτσα για “ατύχημα” στο Αιγαίο

Tους φόβους του για πιθανό “ατύχημα” στο Αιγαίο εξέφρασε ο Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στις προκλήσεις των Τούρκων. Μιλώντας στον realfm 97.8 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι “υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος ενός ατυχήματος”.

Ερωτηθείς αν η ελληνική πλευρά προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο “θερμού” επεισοδίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, απάντησε:

“Εμείς προετοιμαζόμαστε για τα πάντα. Αν υπάρχει κάτι, το ξανασκεφτόμαστε, το ξανασυζητάμε, αλλά προετοιμαζόμαστε για τα πάντα” και πρόσθεσε: “Περισσότερο κανείς μπορεί να φοβάται για τον κίνδυνο ενός ατυχήματος. Άρα, αυτό που θα πρέπει να κάνει σε επίπεδο διπλωματίας και προετοιμασίας είναι να παίρνει τα μέτρα του, ώστε να μειώσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες”.

Στο ερώτημα αν πιο πολύ φοβίζει τον ίδιο ένα ατύχημα, το κυβερνητικός στέλεχος είπε: “Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος ενός ατυχήματος. Άλλωστε, γι’ αυτό λέγεται ατύχημα. Άρα, παίρνουμε τα μέτρα μας, ώστε αυτό να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό.

“Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι από τη μία πλευρά, πολιτικά και σε επίπεδο διεθνές, λειτουργούμε προετοιμάζοντας και ενημερώνοντας και τις σύμμαχες χώρες, αλλά μιλώντας και με την αντίπερα πλευρά. Δεύτερον, υπάρχουν σαφείς οδηγίες στα δικά μας παιδιά στις ένοπλες δυνάμεις για το πώς θα αντιδρούν και νομίζω ότι αντιδρούν μέχρι τώρα τέλεια”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα