Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας «θα ηττηθεί στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο»

Πόρτα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο έφαγε ο Αλέξης Τσίπρας από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Σε μακροσκελή δήλωσή της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η κ. Γεννηματά απορρίπτει εκ νέου την πρόταση του πρωθυπουργού για διάλογο και τη δημιουργία «προοδευτικού μετώπου», κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι «πρόδωσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν» και σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την “κυβερνώσα αριστερά”».

Η κ. Γεννηματά εκτιμά παραλλήλως ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ματαιοπονεί» και «θα ηττηθεί στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο, θεωρεί αποτυχημένο το σημερινό μοντέλο διακυβέρνησης και κάνει λόγο για «ετερόκλητο μόρφωμα νομής της εξουσίας».

 

Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά στα “ΝΕΑ” έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας αφού εκμεταλλεύθηκε την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία για να ανέβει στην εξουσία, ευτέλισε αξίες της Αριστεράς και πρόδωσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν. Τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την “κυβερνώσα Αριστερά”, καλώντας μάλιστα με πατερναλιστικό ύφος σε δήθεν προοδευτικά μέτωπα. Πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού, για τον ίδιο και το ετερόκλητο μόρφωμα νομής της εξουσίας, που:

  • * Αλυσοδένει τη χώρα σε πολύχρονη επιτροπεία και διαρκή λιτότητα, με παράλληλη εκχώρηση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια.
  • * Συνυπάρχει αρμονικά με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο που καμαρώνει για τη ρατσιστική ιδεολογία του και για τις αλαζονικές και ωμές παρεμβάσεις του στη δικαιοσύνη.
  • * Συγκαλύπτει πεισματικά τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-2009 για την κρίση και χρησιμοποιεί γνωστά και “μη εξαιρετέα” στελέχη της για κομματικό έλεγχο στον “σκληρό πυρήνα” του κράτους.
  • * Διχάζει τους Έλληνες, υπονομεύει τους θεσμούς, επιστρέφει στις καταδικασμένες πολιτικές των πελατειακών σχέσεων και επιχειρεί συνεχώς να επιβάλει σύστημα διαπλοκής στα ΜΜΕ.

Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα και οδεύει προς στην απέναντι όχθη της… αβύσσου. Ας μη ματαιοπονεί λοιπόν. Δεν βρισκόμαστε στη Χώρα των Λωτοφάγων. Θα ηττηθούν στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο.

Όμως η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της λογικής που εκφράζει, προϋποθέτει την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Γιατί η ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να αποτελέσει ήττα ούτε των ιδεών και αξιών της Αριστεράς, αλλά ούτε να αφήσει ζωτικό χώρο για συντηρητική παλινόρθωση.

Γιατί εναλλακτική λύση δεν αποτελούν οι συντηρητικές πολιτικές που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και οι ευρωπαίοι εταίροι της, αλλά οι μεγάλες προοδευτικές ανατροπές και το σχέδιο ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα. Αυτά που στο επικείμενο Συνέδριό μας θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου ρεύματος πλειοψηφίας που θα εκφράσει ο νέος ενιαίος φορέας της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

Προοδευτικές αλλαγές και το σχέδιο Ελλάδα που φιλοδοξούμε να γίνει ο κορμός μιας εθνικής γραμμής εξόδου από την κρίση που μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής στήριξης μπορεί να υλοποιήσει.

Το σημερινό αποτυχημένο μοντέλο των αδύναμων κυβερνήσεων συνεργασίας δεν μας αφορά γιατί δεν μπορεί να δώσει λύση στη χώρα και προοπτική πραγματικής ελπίδας στους πολίτες. Αυτό ελπίζω να το καταλάβουν για το καλό της Ελλάδας και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα