Φ. Κουβέλης: Υπεύθυνη στάση το «παρών»

Ως  «υπεύθυνη στάση»  χαρακτήρισε την  απόφαση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει «παρών» στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης.

«Είναι μια υπεύθυνη στάση διότι αυτή την ώρα η χώρα διαπραγματεύεται. Και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί γιατί αυτή υπάρχει. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχτεί τα μέτρα, αλλά με την πρόταση δυσπιστίας και την επιχειρηματολογία που την συνοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαταλαμβάνει την αρνητική εξέλιξη» είπε στον Realfm, τονίζοντας:

«Εμείς ψηφίζουμε ‘παρών’ στη σημερινή διαδικασία και δεν είναι μια βολική λύση. Είναι μια υπεύθυνη στάση. Θέση που δεν συνιστά ούτε υπεκφυγή να τοποθετηθείς με τον έναν ή με τον άλλον, γιατί δεν χρειάζεται αυτό η χώρα και οι πολίτες».

Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τακτικισμό που αποσκοπεί στην προωθούμενη δημιουργία ενός διπολισμού, στην  απάντηση στα εσωτερικά προβλήματα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο  να στοιχηθούν πίσω από την πρόταση του και άλλες δυνάμεις, και η Δημοκρατική Αριστερά.

«Εμείς δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε παρακολουθητική δύναμη ούτε της Νέας Δημοκρατίας ούτε του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Κουβέλης και συμπλήρωσε: «Θα απορριφθεί η πρόταση δυσπιστίας, κατά συνέπεια, αυτό το κοινοβουλευτικό όπλο θα πρέπει να ξέρεις κάθε φορά να το αξιοποιείς στη βάση των συγκεκριμένων δεδομένων και του έντονα πιθανολογούμενου θετικού αποτελέσματος, που τώρα δεν υπάρχει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα