Χάνονται προνόμια των ελληνικών ομάδων από το 2016

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού στο Europa League από την ουκρανική Ντνίπρο έριξε την Ελλάδα στη 13η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, με αποτέλεσμα να χαθούν τα προνόμια της απευθείας πρόκρισης στους ομίλους του Champions League και του Europa.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχασε τη 12η θέση από την Τουρκία και μαζί με τη αυτή, έχασε και το προνόμιο να προκρίνει τον πρωταθλητή της απευθείας στους ομίλους του Champions League, από την περίοδο 2016-2017. Με πιο απλά λόγια, ο πρωταθλητής της επόμενης περιόδου, δηλαδή του 2015-2016, θα κληθεί να δώσει προκριματικά για την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League και συγκεκριμένα θα αγωνιστεί στα play off του θεσμού. Η μοναδική περίπτωση που μπορεί να αποφύγει τα play off ο πρωταθλητής εκείνη την περίοδο, θα είναι να έχουν βγει εξασφαλίσει από τα πρωταθλήματα της χώρας τους την πρόκρισή τους στους ομίλους του Champions League τόσο ο κάτοχος του κορυφαίου διασυλλογικού θεσμού, όσο και ο κάτοχος του Europa League.

Συνέπειες υπάρχουν και για τον Κυπελλούχο της ίδιας περιόδου, ο οποίος, βάσει των νέων κανονισμών, θα περνούσε απευθείας στους ομίλους του Europa League. Όντας στη 13η θέση, το ελληνικό ποδόσφαιρο απώλεσε και αυτό το προνόμιο, με αποτέλεσμα ο κάτοχος του κυπέλλου της περιόδου 2015-2016, θα κληθεί με τη σειρά του να δώσει προκριματικούς αγώνες για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και πιο συγκεκριμένα, θα μετάσχει στον 3ο προκριματικό γύρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα