«Χ»άρισε την πρόκριση η ΑΕΚ (video)

Η ΑΕΚ έπαιξε πάρα πολύ καλά στο Κίεβο, ήταν -και πάλι- ανώτερη της Ντιναμό αλλά στους «16» του Europa League προκρίθηκαν οι Ουκρανοί. Είναι κρίμα και άδικο αλλά απόλυτα αιτιολογημένο. Το αποτέλεσμα δε δημιουργεί, κυρίως, η απόδοση αλλά η ευστοχία. Και στον τομέα αυτό, ακόμα περισσότερο απ’ ότι πριν μια βδομάδα στο ΟΑΚΑ, οι φιλοξενούμενοι πήραν μηδέν. Η αναμέτρηση, στο «NSC Olimpiyskiy», ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ με την ΑΕΚ να αποχαιρετάει τη διοργάνωση και την Ντιναμό συνεχίζει, λόγω του 1-1 στην Αθήνα. Μάλιστα, η πίκρα για την Ένωση μεγαλώνει από το γεγονός ότι αποκλείστηκε ούσα αήττητη σε 10 αγώνες.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα, απέκτησε τον έλεγχο και ως το τέλος ήταν κυρίαρχη της αναμέτρησης. Απειλήθηκε ελάχιστες φορές, ενώ δημιούργησε σωρεία ευκαιριών. Όμως, ο τερματοφύλακας της Ντιναμό, Μπόικο, αλλά κυρίως οι κακές ως χείριστες επιλογές και εκτελέσεις των φιλοξενούμενων, δεν τους επέτρεψαν να πανηγυρίσουν ούτε ένα γκολ.

Πιο κλασική, από αυτές για τις οποίες χρησιμοποιούμε το κλισέ ότι «δε χάνονται», ήταν αυτή του 51ου λεπτού. Ο Μπακασέτας έκανε από δεξιά παράλληλη συρτή σέντρα και ο αμαρκάριστος Μασούντ μια… ανάσα από την κενή εστία, έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Τα ανάμικτα συναισθήματα που δημιούργησε η απόδοση και ο αποκλεισμός, απέδωσε στις πρώτες του δηλώσεις ο Μανόλο Χιμένεθ: «Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ στεναχωρημένος για το αποτέλεσμα, λόγω του παιχνιδιού που κάναμε. Ήμασταν καλύτεροι και στα δύο ματς, όχι μόνο απόψε. Θέλω όμως να προσθέσω ότι η διαιτησία δεν ήταν καλή ούτε σήμερα, ούτε στο ματς του ΟΑΚΑ. Νομίζω πως αν η Ντιναμό έπαιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό το ματς, θα είχε μείνει με 7-8 παίκτες. Είμαι πολύ στεναχωρημένος το ξαναλέω, αλλά θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια και την εμφάνισή τους. Κάναμε δύο καλά παιχνίδια, δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι και άδικα σταματάμε εδώ την πορεία μας στην Ευρώπη, αλλά αποχωρούμε υπερήφανοι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα