Χαιρέτισε τη συμφωνία ο Πάουλ Τόμσεν αλλά…

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πάουλ Τόμσεν χαιρέτισε τη συμφωνία των θεσμών με τις ελληνικές αρχές.

Ξεκαθάρισε πως θα δημιουργήσει δημοσιονομικά περιθώρια για την εφαρμογή πολιτικών φιλικών προς την ανάπτυξη και επισήμανε ότι θα χρειαστεί να δοθούν εγγυήσεις στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του ΔΝΤ δήλωσε ότι το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στην Αθήνα, θα διευρύνει τη φορολογική βάση και θα μειώσει τα φορολογικά βάρη, ενώ την ίδια στιγμή θα εξορθολογίσει την ασφαλιστική δαπάνη, κατευθύνοντας πόρους στην στήριξη των ασθενέστερων. Ο κ. Τόμσεν είπε ότι «όλα αυτά αποσκοπούν στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου».

Όπως είπε, ο ίδιος δεν μπορεί να ζητήσει από το Δ.Σ. του Ταμείου να λάβει απόφαση για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, μέχρι να αποφασιστούν “ισχυρά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους”, παράλληλα με τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του ΔΝΤ δήλωσε ότι το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στην Αθήνα, θα διευρύνει τη φορολογική βάση και θα μειώσει τα φορολογικά βάρη, ενώ την ίδια στιγμή θα εξορθολογίσει την ασφαλιστική δαπάνη, κατευθύνοντας πόρους στην στήριξη των ασθενέστερων. Ο κ. Τόμσεν είπε ότι «όλα αυτά αποσκοπούν στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα