Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένουν το Σαββατοκύριακο οι μετεωρολόγοι, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σε πολλές περιοχές μάλιστα δεν αποκλείεται οι καταιγίδες να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία η σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου αρχικά από τα βόρεια.

Την Κυριακή θα επηρεαστούν η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η Ανατολική Στερεά η Εύβοια και η Βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας η μεταβολή του καιρού αναμένεται να επηρεάσει τη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική και τη Νότια Πελοπόννησο.

Επίσης τη Δευτέρα προβλέπεται να επηρεαστούν η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η Βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.

Ιδιαίτερα έντονα κατά τόπους αναμένεται να είναι τα φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, την Χαλκιδική και στον Θερμαϊκό) τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα