Χαλαρός ο Γιάννης, μόνο… 33 πόντους και 12 ριμπάουντ (video)

ΑΕΡΑΣ ΟΙ BUCKS, 106-117 ΣΤΗΝ ATLANTA

Πως θα γίνει να χάσει την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Σε μία χαλαρή βραδιά για την ομάδα του, που νικούσε με 15 πόντους από τα μισά του πρώτου δωδεκαλέπτου, ο Έλληνας All Star σημείωσε 33 πόντους (13/18 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/6 βολές), είχε 12 ριμπάουντ και 5 ασίστ στη νίκη των Bucks επί των Atlanta Hawks με 106-117.

Ο Γιάννης στο πρώτα λεπτά ήταν ισοπεδωτικός και στην πραγματικότητα έβαλε μόνος του το Milwaukee μπροστά με 15, αφού στο 26-11 είχε πετύχει τους 13 πόντους και είχε μοιράσει ασίστ για άλλους 9, δηλαδή είχε άμεση συμμετοχή στους 22 από τους 26 πόντους! Στη συνέχεια, μέχρι και ο προπονητής του τον έβγαλε αλλαγή…

Ο Αντετοκούνμπο φαίνεται φέτος βελτιωμένος σε δύο τομείς. Πρώτον, αποφεύγει τα επιθετικά φάουλ που πέρσι σε πολλά ματς τον “έκαιγαν” και τον έβγαζαν εκτός ρυθμού (έκανε συχνά πολύ νωρίς δύο φάουλ και τον απέσυρε ο Κιντ). Δεύτερον, κρατά με εκπληκτικό τρόπο σταθερό πόδι κάτω από το καλάθι και καταφέρνει και σκοράρει αποφεύγοντας τους αμυντικούς με αλλεπάλληλες προσποιήσεις, έχει αναπτύξει δηλαδή επιθετικές αρετές στη θέση “5”. Το δε μακρινό του σουτ θέλει ακόμη δουλειά, αλλά στο ματς της Atlanta δύο μακρινά άγγιχτα τζαμ-σουτ του Γιάννη έκαναν το σκορ 0-5 στην αρχή όταν ο αντίπαλος επέλεξε να τον αφήσει ελεύθερο κι αυτό είναι δείγμα πως αρχίζει σιγά-σιγά να βελτιώνεται και σε αυτόν τον τομέα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα