Χανιά: Η νέα δημοτική αρχή καταγράφει τα ταμειακά διαθέσιμα

Με στόχο να εντοπίσει τα ζητήματα, που απαιτούν άμεση ή μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση στο οικονομικό πεδίο, η νέα δημοτική αρχή των Χανίων στην παρούσα φάση προωθεί την καταγραφή των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με την με αριθμ. πρωτοκόλλου 67420/1.9.2014 Πράξη του προς τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου ζήτησε την καταγραφή των ταμειακών διαθεσίμων στις 31/8/2014, από ποιες πηγές εσόδων προέρχονταν και τα σχετικά στοιχεία της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του έτους 2014 μέχρι την 31η Αυγούστου. Παράλληλα, ο κ. Βάμβουκας στην επιστολή του επισημαίνει ότι η καταγραφή και συμφωνία των διαθεσίμων πρέπει να γίνει με ολοκληρωμένο και σωστό τρόπο, ο οποίος απαιτεί:

 Φυσική καταμέτρηση διαθεσίμων ή συμφωνία με σχετικά τραπεζικά έγγραφα.

 Ανάλυση των καταμετρηθέντων διαθεσίμων κατά πηγή προέλευσης και προορισμό.

 Συμφωνία των καταμετρηθέντων διαθεσίμων με τα επίσημα βιβλία του Δήμου (Ταμειακός Απολογισμός).

Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη Πράξη ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος, Νεκτάριος Αλεξανδράκης, προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Στο μεταξύ, νωρίτερα ο Δήμαρχος Χανίων είχε ενημερωτική συνάντηση με τον αποχωρούντα δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης της νέας δημοτικής αρχής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα