Χατζηδάκης: «Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και αλλαγή νοοτροπίας»

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης, για την οποία είπε ότι «αποτελεί βαρίδι για την πρόοδο της οικονομίας», εξαπέλυσε ο Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας σε ημερίδα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε στην έλλειψη έλλειψη εθνικής συνεννόησης, το πρόβλημα της Δημόσιας Διοίκησης και την κρατούσα κακή νοοτροπία για την επιχειρηματικότητα, την εργασία και τις επενδύσεις.

«Το δικό μας μνημόνιο είναι η μοναδική περίπτωση που περιόρισε την οικονομική ελευθερία και αυτό σχετίζεται με την υπερφορολόγηση» παρατήρησε χαρακτηριστικά, ενώ επέρριψε ευθύνη και στην τρόικα «που ανέχεται τέτοιες τακτικές». «Ακόμη και σήμερα», τόνισε, «η λέξη επιχειρηματικότητα ταυτίζεται με το μεγάλο κεφάλαιο. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταπιεί βατράχια για να μείνει στην εξουσία, αλλά με αυτή την νοοτροπία δεν θα δούμε Θεού πρόσωπο».

«Έχουμε τη χαμηλότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη» είπε ο κ. Χαζτηδάκης, προσθέτοντας ότι «δεν θα περάσουμε τις εξετάσεις των αγορών», γι’ αυτό χρειαζόμαστε «πολιτική αλλαγή και αλλαγή νοοτροπίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα