ΧΕΙΜΩΝΑΣ: “Να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μην έρθει ένας ακροδεξιός ΣΥΡΙΖΑ”

Την άποψη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία ως ένα εθνικιστικό κόμμα απλά ο Τσίπρας πήρε την ρητορική της ακροδεξιάς έβαλε και λίγο Τσε Γκεβάρα και πήρε την εξουσία» εξέφρασε ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Δυστυχώς η κοινωνία είναι συντηρητική και κάποιοι θέλουν να το εκμεταλλευτούν. Ο αντιμνημονιακός αγώνας ήταν κατά βάση εθνικιστικός κατά των κακών ξένων» πρόσθεσε ο κ. Χειμωνάς.

Ο συγγραφέας επέμεινε στην κριτική του για το συλλαλητήριο της Κυριακής επαναλαμβάνοντας τη θέση «να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το θέμα να είναι να έρθει καλύτερο. Το θέμα δεν είναι να έρθει ένας ακροδεξιός ΣΥΡΙΖΑ αλλά να βρούμε κάτι καλύτερο. Βλέπω ρατσιστικό λόγο με αφορμή το θέμα της Μακεδονίας που βγάζει από τις ντουλάπες σκελετούς που είχαμε κρύψει».
Σύμφωνα με τον ίδιο είναι «υπερβολικό να λέμε ότι αν αλλάξει το όνομα της ΠΓΔΜ με όνομα που θα έχει όρο Μακεδονία θα κατακτήσει την ελληνική περιοχή».
Ο Θανάσης Χειμωνάς εξέφρασε τέλος την άποψη ότι στο συλλαλητήριο «δεν έπρεπε να πάει κανένα στέλεχος της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα