Χειροπέδες για τον Άνχελ Μαρία Βιγιάρ

Ο Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας από το 1988 και αντιπρόεδρος της FIFA εδώ και τέσσερις μήνες αντιμετωπίζει το φάσμα της φυλακής

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του, καθώς κατηγορείται για δωροδοκία και κακοδιαχείριση των οικονομικών της Ομοσπονδίας! Όσον αφορά στη δωροδοκία, φαίνεται να είχε επηρεάσει κάποιες Ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας προκειμένου να εξασφαλίσει ψήφους, ενώ η κακοδιαχείριση αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα, καθώς οι Ισπανοί «ράμπο» ανακάλυψαν ροή χρημάτων από τα ταμεία της Ομοσπονδίας προς λογαριασμούς του υιού του προέδρου, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Τα τελευταία χρόνια η ισπανική εφορία και η αστυνομία κάνουν έρευνες εις βάθος στο ποδόσφαιρο της χώρας, με αποτέλεσμα πολλοί πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές να ελέγχονται για φοροδιαφυγή.

Ο Βιγιάρ από τις 16 Μαρτίου του 2017 είναι αντιπρόεδρος της FIFA και για ένα σύντομο διάστημα είχε διατελέσει πρόεδρος της UEFA. Είχε τιμωρηθεί από την Επιτροπή Ηθικής της UEFΑ, καθώς δεν είχε βοηθήσει στις έρευνες γύρω από το σκάνδαλο ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα