Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς ως μέλη εγκληματικής ομάδας

Κομπίνα με αλλοδαπούς για προϊόντα «μαϊμού» είχαν στήσει δύο αστυνομικοί, οι οποίοι τελικά συνελήφθησαν ως μέλη εγκληματικής ομάδας  που που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκτός από τους δύο αστυνομικούς, συνελήφθησαν και τρεις ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον ακόμα πέντε άτομα.Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι δύο αστυνομικοί, ηλικίας 30 και 27 ετών, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής, τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Οι άλλοι δύο από τους συλληφθέντες είναι ημεδαποί, ηλικίας 33 και 38 ετών, και ο τρίτος, 32 ετών, υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης οικιακού ασύλου κατά συναυτουργία, παράβασης καθήκοντος, ηθικής αυτουργίας σε απλές σωματικές βλάβες, ληστείας κατ’ εξακολούθηση, εκβίασης κατά συναυτουργία, αδικήματα σχετικά με την Υπηρεσία, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και της κατοχής ναρκωτικών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη ένας υπήκοος Αλβανίας και τέσσερις υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι εμπλεκόμενοι συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων, για να αποκομίσουν οικονομικό όφελος από αλλοδαπούς.

Ο 33χρονος μαζί με τον υπήκοο Αλβανίας, που αναζητείται, παρείχαν πληροφορίες στον 30χρονο αστυνομικό, σχετικά με αποθήκες απομιμητικών προϊόντων στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συνέχεια, οι δύο αστυνομικοί, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, πραγματοποιούσαν ελέγχους στις συγκεκριμένες αποθήκες, χωρίς να κατάσχουν τα απομιμητικά προϊόντα, τα οποία παρέδιδαν στους συνεργούς τους, οι οποίοι τα πουλούσαν σε αλλοδαπούς, που έκαναν εμπόριο τέτοιων προϊόντων.

Τα μέλη του κυκλώματος μοιράζονταν τα χρήματα που αποκόμιζαν από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Σε περίπτωση που οι αλλοδαποί, οι οποίοι αγόραζαν τα προϊόντα, δεν ήταν συνεπείς στις οικονομικές «υποχρεώσεις» τους, απέναντι στα μέλη της οργάνωσης, ο 38χρονος ημεδαπός και ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας αναλάμβαναν να αποσπάσουν τα χρήματα, χρησιμοποιώντας βία και εκβιασμούς.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με καταγγελία υπηκόου Μπαγκλαντές, το περασμένο καλοκαίρι, πήγαν στην αποθήκη του, στο κέντρο της Αθήνας, ο 30χρονος αστυνομικός, μαζί με τον 33χρονο ιδιώτη και τον υπήκοο Αλβανίας , όπου, αφού του συστήθηκαν ως αστυνομικοί, του ζήτησαν το ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου να μην προχωρήσουν στη σύλληψη του και στην κατάσχεση των προϊόντων του.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο υπήκοος Μπαγκλαντές, σε άλλη συνάντηση που είχε μαζί τους έδωσε 1.000 ευρώ, ως προκαταβολή του συμφωνηθέντος ποσού, ενώ το επόμενο διάστημα πήγαν στο κατάστημά του ο 38χρονος και ο 32χρονος και τον γρονθοκόπησαν, με σκοπό να αποσπάσουν το υπόλοιπο ποσό.

Παράλληλα, στη δικογραφία περιέχονται καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 30χρονος αστυνομικός, είτε μόνος του, είτε με τη συνδρομή των συνεργών του, προσέγγιζε αλλοδαπούς σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά και προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ καταγγέλλεται και έρευνα σε οικία αλλοδαπού, χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Από τις έρευνες που διενήργησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία του 30χρονου αστυνομικού, 5 τηλεφωνικές συσκευές, 3 κάρτες SIM και μπλοκ με χειρόγραφες σημειώσεις με τηλεφωνικούς αριθμούς και διευθύνσεις κατοικιών και αποθηκών στο κέντρο της Αθήνας.

Στην οικία του 27χρονου αστυνομικού, 46 πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης, 140 απομιμητικά ρολόγια, 26 αλυσίδες χεριού, 13 αλυσίδες λαιμού και μεγάλος αριθμός θηκών, φορτιστών και καλωδίων USB για κινητά τηλέφωνα.

Στην κατοχή του 33χρονου, το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ, νάϊλον συσκευασία, που περιείχε ναρκωτική ουσία, πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 1,2 γραμμάρια και δύο 2 κινητά τηλέφωνα.

Σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του 33χρονου, στο κέντρο της Αθήνας, ζυγαριά ακριβείας και δύο 2 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ναρκωτικά, συνολικού μεικτού βάρους 2,5 γραμμαρίων. Το συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Στην οικία του 38χρονου, συσκευή κινητού τηλεφώνου, καθώς και δισκία και φιαλίδια, που περιείχαν άγνωστες ουσίες και θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.

Στην κατοχή του 32χρονου, 3 τηλεφωνικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 56.036 ευρώ, ενώ στην οικία και το αυτοκίνητό του, μεταξύ άλλων, σιδερογροθιά, μαχαίρι, νάϊλον συσκευασία, με ναρκωτική ουσία, πιθανόν κοκαΐνη, μεικτού βάρους 0,2 γραμμάρια, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και φιαλίδια με άγνωστες ουσίες.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων εξετάζεται η συμμετοχή των εμπλεκομένων και σε άλλα αδικήματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα