Χειροπέδες σε συμμορία που «χτύπαγε» περίπτερα, πρατήρια καυσίμων και ψιλικατζίδικα

Τέλος στη δράση συμμορίας που «χτύπαγε» σχεδόν καθημερινά έδωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συλλαμβάνοντας τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 21, 27, 32 και 33 ετών, οι οποίοι ευθύνονται για περισσότερες από 125 υποθέσεις ληστειών και κλοπών.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μετά από καταδίωξη, καθώς λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει περίπτερο στη Νέα Ιωνία, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα. Η συμμορία –μία από τις πολλές με έδρα την πολύπαθη Δυτική Αττική- συνήθιζε να διαπράττει ληστείες και κλοπές σε επιχειρήσεις, πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα, καταστήματα τυχερών παιγνίων και οδηγούς οχημάτων. Από την προανακριτική διαδικασία ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ συνεργοί τους, εκ των οποίων επτά ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας ενώ ταυτοποιήθηκε επιπλέον ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ως κλεπταποδόχος. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, της κλοπής, των διακεκριμένων φθορών, του εμπρησμού, της αντίστασης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Το modus operandi της συμμορίας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η δράση της συμμορίας ξεκινά στα τέλη του 2016, με τα μέλη της να πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά ληστρικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο και με ορμητήριο καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, μετέβαιναν νυχτερινές ώρες σε διάφορες περιοχές, πραγματοποιώντας ληστείες σε περίπτερα, πρατήρια υγρών καυσίμων και ψιλικατζίδικα αλλά και διαρρήξεις-κλοπές σε διάφορα καταστήματα.

Ως προς την σύνθεση της «επιχειρησιακής ομάδας» των δραστών, αυτή διαφοροποιείτο σε κάθε εξόρμηση, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να κυμαίνεται από τρείς έως δέκα κάθε φορά, ενώ επιπλέον προέβαιναν στην διάπραξη πολλαπλών κλοπών και ληστειών σε κάθε εξόρμηση. Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια των ληστειών διατηρούσαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, απειλούσαν με διάφορα αντικείμενα τα θύματα τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, κακοποιούσαν τα θύματά τους με ιδιαίτερη σκληρότητα. Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των εγκληματικών τους πράξεων, προέβαιναν σε εμπρησμό των κλεμμένων οχημάτων που χρησιμοποιούσαν, σε ερημική τοποθεσία στον Ασπρόπυργο.

Στην κατοχή τους καθώς και έπειτα από έρευνα σε καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κλεμμένα αυτοκίνητα, διάφορα κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 125 υποθέσεις και συγκεκριμένα:

σαράντα πέντε (45) ληστείες σε περίπτερα, πρατήρια καυσίμων, ψιλικατζίδικα και οδηγούς οχημάτων,
είκοσι πέντε (25) διαρρήξεις-κλοπές σε περίπτερα, καταστήματα και εταιρείες και
πενήντα πέντε (55) κλοπές οχημάτων.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα