Χειροπέδες στον μεταφραστή του Ουκρανού πρωθυπουργού- Κατηγορείται για κατάσκοπος των Ρώσων

Στα χέρια των ουκρανικών αρχών βρίσκεται, ένας από τους μεταφραστές του πρωθυπουργού που κατηγορείται για κατάσκοπος της Ρωσίας.

Ο Στάνισλαβ Γιέζχοφ συνελήφθη  στο Κίεβο και αντιμετωπίζει κατηγορίες για προδοσία, επειδή σύμφωνα με την SBU συγκέντρωνε πληροφορίες για διάφορες κυβερνητικές αποφάσεις και δράσεις χρησιμοποιώντας «ειδικό εξοπλισμό», τον οποίο έδινε στη συνέχεια σε στελέχη των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Τι είπε για τη σύλληψη ο πρωθυπουργός,Βολόντιμιρ Γκρόισμαν

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολόντιμιρ Γκρόισμαν σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι ο Γιέζχοφ ήταν «αξιωματούχος στη γραμματεία της κυβέρνησης , ο οποίος υπηρετούσε επί μακρόν τα συμφέροντα εχθρικού κράτους». Ο μεταφραστής εργαζόταν στο υπουργικό συμβούλιο, όπου είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες κρατικές πληροφορίες. Παλαιότερα είχε εργαστεί ως μεταφραστής του πρώην προέδρου της χώρας, Βίκτωρα Γιανουκόβιτς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Άντον Γκερασένκο ο Γιέζχοφ στρατολογήθηκε από τους Ρώσους πριν από αρκετά χρόνια, όταν εργαζόταν στην ουκρανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και διενεργούσε κατασκοπεία υπέρ τους τουλάχιστον την τελευταία διετία.

Ο Γιέζχοφ έχει συνοδέψει τον Ουκρανό πρωθυπουργό σε αρκετά ταξίδια του στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα