«Χιλιάδες ασφαλισμένοι είναι…. ανασφάλιστοι»

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις συζύγους και τα τέκνα εργαζομένων στη ΔΕΗ παρενέβη ο Νίκος Νικολόπουλος.Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τους έμμεσα ασφαλισμένους εργαζομένους και συνταξιούχους της ΔΕΗ και θεωρώ ότι πρέπει να σκύψετε στο πρόβλημα και να δώσετε λύση άμεσα» αναφέρει προς την υπουργό Εργασίας ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρεται στο μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις συζύγους και τα τέκνα εργαζομένων στη ΔΕΗ που εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι γιατί με την μεταφορά τους στον νέο φορέα ΕΦΚΑ, το μηχανογραφικό σύστημα δεν ήταν συμβατό και δεν μεταφέρθηκαν τα δεδομένα.

«Σήμερα καλούνται εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να καταθέσουν νέα αίτηση με στοιχεία απογραφής τους, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί χιλιάδες αιτήσεις και καλείται μόνο ένας υπάλληλος να τις περάσει στο σύστημα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εάν απαιτείται να κάνει κάποιος εξετάσεις ή να επισκεφθεί γιατρό για να γράψει φάρμακα, ή πολύ περισσότερο να κάνει μια χειρουργική επέμβαση, να είναι αδύνατο» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος, τονίζοντας πως το υπουργείο θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα στα τοπικά καταστήματα του ΕΦΚΑ, να παραλαμβάνουν τα χαρτιά και να επικαιροποηούν τα στοιχεία στο σύστημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα