“Χρειάζεται η καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση”

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε  ο Φίλλιππος Σαχινίδης.  Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μια μέρα μετά τη στήριξή του στην πολιτική παρέμβαση Παπανδρέου,  τόνισε πως «δεν έχει κανείς πρόθεση να ανατρέψει την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, αλλά χρειάζεται η καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως η ψήφος του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι δεδομένη, διευκρινίζοντας ότι κανείς δεν έχει πρόθεση να ανατρέψει την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, αλλά χρειάζεται η καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση.

«Πέντε χρόνια βρισκόμαστε σε “κρίσιμη διαπραγμάτευση” και την ίδια ώρα γίνονταν κομματικές διαδικασίες, δεν θα πάμε έτσι κι αλλιώς σε συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης; Το συνέδριο που ζητούμε εμείς γιατί απειλεί τη σταθερότητα;» διερωτήθηκε.

«Κανείς δεν προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στη σταθερότητα της κυβέρνησης. Δυο χρόνια καταθέτω τις απόψεις μου αυτές… Δεν στοιχιζόμαστε πίσω από τον κ. Παπανδρέου, ο Παπανδρέου άνοιξε τη διαδικασία» υπογράμμισε.

«Τη σταθερότητα της χώρας απειλούν οι επιλογές της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα. Αναφέρομαι σε αυτούς που λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Νόμιζαν ότι η ΣΥΡΙΖοποίηση του λόγου της κυβέρνησης θα έδινε ψήφους στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ… Δίνουν μάχη στο γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ… Σαμαράς και Βενιζέλος ονειρεύονται την επιστροφή σε μια κανονικότητα που μας οδήγησε στην κρίση το 2009 με επιλογές όπως η απομάκρυνση του Χάρη Θεοχάρη από τη γγ. Εσόδων» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Είχα προειδοποιήσει να είμαστε προετοιμασμένοι από το Σεπτέμβριο του 2013. Θέλω να βγει η χώρα μου να βγει από αυτή την κρίση με ασφάλεια, θέλω η κυβέρνηση να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λύση για την επόμενη ημέρα (…) Ποιες ήταν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, η προετοιμασία της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα;» διερωτήθηκε.

 “Δεν έχει τεθεί ζήτημα προεδρίας”

Όταν ρωτήθηκε αν θα διεκδικούσε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι «δεν έχει τεθεί ζήτημα προεδρίας» στο κόμμα, και «ότι όταν έρθει η ώρα, οι πολίτες θα αποφασίσουν». «Άλλο ΠΑΣΟΚ ονειρεύομαι, όχι στη διάχυση του ΠΑΣΟΚ στην Ελιά, στη Δημοκρατική Παράταξη, στη Ν.Δ. ή στον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

 

«Αν δεν τους αρέσει η στήριξη ‘κλεφτών και λωποδυτών’ του ΠΑΣΟΚ πώς δέχονται τη στήριξή του επί δυο χρόνια; Δεν δέχομαι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μην αντιδρά» σημείωσε δε ο Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Δάνη Τζαμτζή.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα