Χρ. Μεγάλου στο Bloomberg: Σε καλό δρόμο η Τράπεζα Πειραιώς

H Τράπεζα Πειραιώς είναι σε «καλό δρόμο» σε ότι αφορά την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Τα δάνεια αυτά, που είναι σε καθυστέρηση πάνω από 90 ημέρες, με βάση το σχέδιο  αναδιάρθρωσης που έχει συμφωνήσει με την εποπτική Αρχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Τράπεζα Πειραιώς θα τα μειώσει έως το τέλος του χρόνου στα 19,1 δισ. ευρώ  από 23 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Μαρτίου.

«Η Διοίκηση της τράπεζας έχει αποφασίσει να επιταχύνει την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης, ώστε να αποπληρώσει την κρατική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο κ. Μεγάλου.

Η Πειραιώς έχει πουλήσει ήδη προβληματικά δάνεια, αξίας σχεδόν μισού δισ. ευρώ, στη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ έχει αντλήσει 3 εκατ. ευρώ από την πώληση 29 ακινήτων με ηλεκτρονική δημοπρασία.

Ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε και στη νέα νομοθεσία, που επιτρέπει στις τράπεζες να συνεργάζονται απευθείας με τους δανειολήπτες για την αναδιάρθρωση των χρεών τους, τονίζοντας ότι αυτό αναμένεται να μειώσει ακόμη περισσότερο το βάρος.

Η τράπεζα επιδιώκει να πουλήσει τις θυγατρικές της στα Βαλκάνια καθώς και τις συμμετοχές της στην Hellenic Seaways και δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας, τη Σελόντα και τον Νηρέα. «Ο κύριος στόχος μας είναι να μειώσουμε την έκθεσή μας σε μη τραπεζικές συμμετοχές στην Ελλάδα και σε συμμετοχές σε θυγατρικές της τράπεζας στη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία», δήλωσε ο κ. Μεγάλου, προσθέτοντας: «Αν υλοποιήσουμε αυτό το πλάνο χωρίς επίδραση στα κεφάλαια της τράπεζας, αυτό θα επηρεάσει θετικά τον ισολογισμό μας».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα