“Χτυπιέται η Δημοκρατία – Η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές με διχασμένη κοινωνία”

Η μη αποφυλάκιση της Ηριάννας βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων του Γιάννη Βρούτση εξαπολύοντας επίθεση στη κυβέρνηση και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

“Η Δημοκρατία χτυπιέται” ανέφερε μιλώντας αρχικά στο ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. σχολιάζοντας τις επικρίσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή κατά της δικαστικής απόφασης για την Ηριάννα (το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε την αίτησηγια αναστολή εκτέλεσης της ποινής της)

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Βρούτσης.: «Η δήλωση Κοντονή είναι απαράδεκτο ατόπημα, ένα μήνυμα ότι δεν μου αρέσει η απόφαση άρα πρέπει να αλλάξει» είπε ο κ.Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να φυλάει εκπλήξεις πηγαίνοντας προς τις εκλογές και γνωρίζοντας τη δεδομένη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα πάνε σε εκλογική διαδικασία όπως τη γνωρίζουμε, θα πάνε με διχασμό της κοινωνίας με οποιονδήποτε τρόπο, με κοινωνικούς αυτοματισμούς, με κοινωνικά μέτωπα για να δημιουργήσουν ανάχωμα στον κατήφορο.
Θα το κάνουν με μεθόδους που δεν χρησιμοποιούνται στη Δημοκρατία» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Κληθείς να σχολιάσει την εξαγγελία του πρωθυπουργού για πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για μετατροπή των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών σε συμβάσεις εργασίας ο κ. Βρούτσης μίλησε για αερολογία και αοριστία χωρίς πρακτική εφαρμογή.

«Είναι προσωρινό μετρό, οι πόροι θα εξαντληθούν και θα επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση» είπε ο κ.Βρούτσης, ο οποίος τόνισε ότι «ψήφισαν ομαδικές απολύσεις με απλή τρίμηνη προειδοποίηση χωρίς αξιολόγηση».

«Θα ψηφίσουμε με χαρά την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με το 50% +1 για το οποίο δεσμεύτηκαν στο ΔΝΤ με το letter of intent» είπε ο κ.Βρούτσης, ο οποίο υπογράμμισε ότι επί κυβέρνησης Τσίπρα κόπηκαν τέσσερις συντάξεις και δύο μισθοί τουλάχιστον, ενώ η πλειονότητα των σχέσεων εργασίας είναι ευέλικτες πλέον.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα