Χωρίζουν ο Αμπράμοβιτς και η Ντάρια Ζούκοβα

Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, και η σύντροφός του Ντάρια Ζούκοβα, ιδρύτρια μιας διάσημης γκαλερί σύγχρονης τέχνης στη Μόσχα, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τον χωρισμό τους έπειτα από δέκα χρόνια κοινής ζωής.

Ο 50χρονος ολιγάρχης, ο οποίος ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία, και η 36χρονη σύντροφός του, η οποία ίδρυσε την γκαλερί Garage στη Μόσχα, δεν έχουν  ανακοινώσει ποτέ δημόσια πως έχουν παντρευτεί, όπως υποστήριζαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης. Το ίδιο μυστήριο διατηρεί και η ανακοίνωση του χωρισμού τους.

«Έπειτα από δέκα χρόνια μαζί, πήραμε και οι δύο τη δύσκολη απόφαση να χωρίσουμε, αλλά παραμένουμε φίλοι, γονείς και στενοί εταίροι στα προγράμματα που έχουμε αναπτύξει μαζί», γράφουν στην κοινή δήλωσή τους.

Και προσθέτουν: «Δεσμευθήκαμε να μεγαλώσουμε μαζί τα δύο παιδιά μας. Θα συνεχίσουμε επίσης να εργαζόμαστε μαζί ως συνιδρυτές του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Garage στη Μόσχα και του Πολιτιστικού Κέντρου Νέα Ολλανδία στην Αγία Πετρούπολη».

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, πριν τη σχέση του με την Ντάρια Ζούκοβα, είχε παντρευτεί δύο φορές και έχει αποκτήσει πέντε παιδιά. Ανήκει στους ολιγάρχες της μετασοβιετικής Ρωσίας που πλούτισαν στη δεκαετία του 1990, πριν χάσουν την επιρροή τους μετά την άνοδο στην εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με δραστηριότητες κυρίως στο πετρέλαιο (Sibneft) και το αλουμίνιο, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αγόρασε το 2003 την ποδοσφαιρική ομάδα Τσέλσι, ενώ διατηρεί συμφέροντα σε πολλούς μεταλλευτικούς ομίλους.

Μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η περιουσία του υπολογίζεται σε 9 δισεκ. δολάρια, από τα οποία πάνω από ένα δισεκ. είναι σε έργα τέχνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα