“Χωρίς αυτούς θα είχαμε βγει από τα μνημόνια το 2014 – Πολιτικές μπούρδες τα αντίμετρα”

Μύδρους κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας με αφορμή το νέο Μνημόνιο που είναι προ των πυλών και θα γίνει και επισήμως νόμος του Κράτους αργά το βράδυ της Πέμπτης με την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Βουλή.

«Επειδή έγινε πολύς λόγος για τη γραβάτα του κ. Τσίπρα, η γραβάτα του κ. Τσίπρα είναι η θηλειά για όλους τους Ελληνες, γιατί είναι θηλειά για την ελληνική οικονομία τουλάχιστον μέχρι το 2021. Και γιατί αυτή τη δύσκολη, πολύ κακή, ημέρα για τους Ελληνες, βάλλονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, τα φτωχότερα νοικοκυριά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες’ τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8 αναφορικά με το όσα είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα κουραστούμε να το λέμε πως η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτούς η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια το 2014. Είχε ήδη πάρει πιστοληπτική γραμμή, ήταν έτοιμη η χώρα να βγει από τα μνημόνια και η ελληνική οικονομία, η πραγματική οικονομία, η οικονομία της αγοράς, βάδιζε σε καλύτερα μονοπάτια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

“‘Έχουμε 29 δισ. πλούτο”

Και σημείωσε: «Αυτά τα 2 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε 29 δισ. πλούτο τα οποία χάθηκαν από τη χώρα, έχουμε αντί για 12 δισ. παροχές 14,2 δισ. νέα μέτρα που πάρθηκαν και δυστυχώς τρία χαμένα χρόνια».

Αντίμετρα και πολιτικές μπούρδες”

Στο ερώτημα γιατί η ΝΔ λέει όχι στα αντίμετρα που προτείνει η κυβέρνηση και ακολούθως καταθέτει τροπολογία με άλλα αντίμετρα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε: «Αυτά που καταθέτουμε είναι σήμερα, είναι τώρα, είναι πραγματικότητα, με μία αποδοχή της τροπολογίας από την κυβέρνηση και μία υπογραφή γιατί είναι επί των πλεονασμάτων που λέει για εφέτος.

«Ποιος χριστιανός μπορεί να πιστέψει ότι το 2021 θα έχουμε 5,6% πλεόνασμα για να μπορεί ο κ. Τσίπρας, ή όποιος είναι τότε, να εφαρμόσει αυτά τα αντίμετρα. Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, ισούται με παράλληλο πρόγραμμα, ισούται με αντίμετρα και είναι πολιτικές μπούρδες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα