Χωρίς δασκάλους το ελληνικό σχολείο στην Βαυαρία, κατήγγειλε στην Βουλή ο Γιώργος Αμυρας

Το ελληνικό σχολείο όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στη Βαυαρία υπολειτουργεί, παρόλο που η σχολική χρονιά ξεκίνησε πριν δύο μήνες. Δεν υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό, λόγω της ολιγωρίας του Υπουργείου Παιδείας να προκηρύξει έγκαιρα τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

Το θέμα αναδεικνύει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γιαβρόγλου, και τον καλεί να προβεί στις απαραίτητες τροποποιήσεις του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ελληνόγλωσση εκπαίδευση στα ελληνόπουλα του εξωτερικού.

Ζητά, επίσης, να επανεξεταστούν όλες οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών, που ζητούν παράταση απόσπασης άνευ επιμισθίου, καθώς είναι αυτοί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομογενειακή εκπαίδευση, χωρίς να αποτελούν επιπλέον κόστος στον ελληνικό προϋπολογισμό.

Ο Γιώργος Αμυράς ζητά, τέλος, από τον Κωνσταντίνο Γιαβρόγλου να προβεί στην επαναπροκήρυξη των αποσπάσεων εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά και να λειτουργήσει κανονικά το ελληνικό σχολείο στη Βαυαρία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα