«Χωρίς ηθικούς φραγμούς ο πρωθυπουργός»

«Δεν αισθάνομαι ξένο σώμα στη Νέα Δημοκρατία και ποτέ μου δεν υπήρξα ακροδεξιός», διαμηνύει με συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως δεν θέλει το όνομά του «να χρησιμοποιείται ως διαφήμιση του αντισημιτισμού και δεν καταλαβαίνει γιατί κατηγορείται επειδή κάποιος (σ.σ. ο Στυλιανός Παττακός) αποφάσισε να του στείλει το βιβλίο του με αφιέρωση – βιβλίο» που, όπως λέει, δεν υπάρχει καν στην κατοχή του.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξη τους, ο κ. Γεωργιάδης εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας μέσα του είναι κομμουνιστής. Απόδειξη ότι, ενώ ψηφίζει τα πάντα για να κρατήσει την καρέκλα, το κάνει με κόπο γιατί δεν τα πιστεύει καθόλου. Η εμμονή του στην εξουσία έχει και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσίπρας έχει τρομερό ταλέντο σαν ρήτορας, τρομερό ταλέντο ως δημαγωγός, δυστυχώς είναι εντελώς ακατάλληλος για πρωθυπουργός κι αυτό που κυρίως με φοβίζει δεν είναι η ανικανότητά του στα οικονομικά θέματα, η οποία είναι αποδεδειγμένη. Είναι ότι δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό».

«Μου αρέσει η ελευθερία και η δημοκρατία»

Ο κομμουνισμός, σημειώνει επίσης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δεν του αρέσει, επειδή δεν του αρέσει ο ολοκληρωτισμός. «Μου αρέσει η ελευθερία, η δημοκρατία, να υπερασπίζεται ο καθένας την ιδεολογία του, αλλά όχι διά της βίας», λέει και εξομολογείται ότι θα μπορούσε να καλέσει ακόμη και τους αναρχικούς που έκαψαν το βιβλιοπωλείο του να συζητήσουν μαζί του.

Τέλος, όσον αφορά την ταμπέλα «φον Άδωνις», απαντά ότι θα τη δεχόταν αν αυτοί που του τη φόρεσαν έγραφαν «φον Τσίπρας και φον Καμμένος με δύο θαυμαστικά», θυμίζοντας πως ποτέ δεν είπε ότι η χώρα ζει σε μνημονιακή κατοχή, ούτε πως όσοι υποστηρίζουν το μνημόνιο είναι «γερμανοτσολιάδες», χαρακτηρισμός που τον ενοχλεί, γιατί ο ίδιος δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό κανενός, «ούτε του Τσίπρα και του Καμμένου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα