Χωρίς φαρμακεία στις 10 Ιουνίου

Δεν θα λειτουργήσουν τα φαρμακεία την ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιουνίου αφού  το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε την  κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας.

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τον εμπαιγμό που υφίστανται τα τελευταία πέντε χρόνια με προτάσεις και μέτρα που τελικά επιβαρύνουν τον ασφαλισμένο και οδηγούν στην υπερκερδοφορία μεγάλων καταστημάτων λιανικής.

«Είναι θέμα δημόσιας υγείας», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος, συμπληρώνοντας πως «στην Σουηδία και την Κύπρο γέμισαν τα νοσοκομεία από ασθενείς λόγω των παρενεργειών αυτών των φαρμάκων από την αλόγιστη χρήση τους , αμέσως μόλις απελευθερώθηκαν τα κανάλια διανομής τους».

«Η κυβέρνηση με την απελευθέρωση της τιμής των μη αποζημιούμενων φαρμάκων και των καναλιών διανομής τους, ενισχύει το κέρδος σε σχέση με την υγεία του ελληνικού λαού», ανέφερε ο κ. Λουράντος.

Όπως τονίζουν οι φαρμακοποιοί , οι τιμές στην Ελλάδα για τα φάρμακα αυτά είναι οι χαμηλότερες στην Ευρώπη . Οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο διανομής τους θα επιφέρει αυξήσεις , ωφελώντας συγκεκριμένες ομάδες μεγάλων συμφερόντων και επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους ασφαλισμένους.

Εξάλλου το Σάββατο 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ όπου θα συζητηθεί ενδεχόμενη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα