Χωρίς όρια το θράσος Ερντογάν: Η Τουρκία θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο

Στον αέρα τινάζει τις συνομιλίες για το Κυπριακό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που προχώρησε σε νέες δηλώσεις φωτιά με αποδέκτη, αυτή τη φορά την Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την χώρα μας ότι αποφεύγει την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό λέγοντας πως «το βάζει στα πόδια από μια λύση για την Κύπρο» παρά την «ειλικρίνεια των Τουρκοκυπρίων» και προειδοποίησε τη χώρα μας ότι δεν θα πρέπει να περιμένει μια λύση στο ζήτημα αυτό χωρίς την εγγύηση της Τουρκίας.

«Η Τουρκία θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν αποκλείοντας την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και οι δύο πλευρές να αποσύρουν τα στρατεύματά τους, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εναλλασσόμενης προεδρίας, προτείνοντας δυο περιόδους προεδρίας από τους Ελληνοκύπριους και μια από τους Τουρκοκύπριους, ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά ζητά τέσσερις περιόδους. «Οι όροι που προβλέπονται δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί», είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα