Ψάχνει το εύκολο γκολ ο Αναστασίου

Ομάδα που δεν σκοράρει, δεν κερδίζει. Όπως και ομάδα που δεν σκοράρει, δέχεται γκολ. Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός δεν σκοράρει εύκολα, γεγονός που διαπιστώθηκε με ανέξοδο τρόπο στα φιλικά, αλλά κόστισε πανάκριβα στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της ομάδας, κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει διαπιστώσει το πρόβλημα, αλλά δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολη και απλή η επίλυσή του. Ωστόσο, όταν διαπιστώνεις μία ανεπάρκεια, έχεις πραγματοποιήσει το πρώτοι καθοριστικό βήμα για τη διόρθωσή της…

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έχει καταστρώσει το πλάνο του προκειμένου να εμφανίσει μία καλύτερη εικόνα η ομάδα του, το οποίο βασίζεται σε τέσσερις άξονες. Εάν δεν πετύχει, επί της ουσίας θα έχει παίξει το τελευταίο του χαρτί και η συνέπεια θα είναι να βρεθεί σε αναζήτηση δουλειάς. Ούτως ή άλλως υπάρχει ήδη έντονη δυσαρέσκεια. Πόσω μάλλον να μη βρει τις λύσεις το επόμενο διάστημα και να επαναληφθεί το περυσινό καταστροφικό ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση, ο Γιάννης Αναστασίου περιμένει τα εξής τέσσερα πράγματα:

1)Την απόκτηση του Μεχντί Αμπέιντ. Γιατί; Ο Αλγερινός διαθέτει δύο στοιχεία, τα οποία δεν διαθέτουν ούτε οι… επιθετικοί του. Μπορεί να πατάει περιοχή και να σκοράρει. Αυτό ακριβώς ψάχνει ο Γιάννης Αναστασίου. Έναν παίκτη να εισχωρεί στην αντίπαλη περιοχή και ή να δημιουργεί προϋποθέσεις, ή να στέλνει ο ίδιος την μπάλα στο πλεκτό. Κάποτε το έκανε ο Νίνης, αλλά από τα άκρα. Όταν ο «μικρός» μετακινήθηκε στον άξονα, έπαψε να πατάει περιοχή, αλλάζοντας εντελώς αγωνιστική φιλοσοφία. Ίσως γι’ αυτό να έμεινε στάσιμος. Διότι δεν διατήρησε και δεν εξέλιξε ένα από τα βασικά στοιχεία για να κάνει ένας ποδοσφαιριστής μεγάλη καριέρα. Δηλαδή το σκοράρισμα. Ο Αμπέιντ διαθέτει τα στοιχεία εκείνα, ανεξάρτητα αν κατάφερε να τα φανερώσει μόνο στον Παναθηναϊκό και όχι στη Νιούκαστλ.

2)Ο απεγκλωβισμός του Μάρκους Μπεργκ. Με την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα δημιουργεί κινδύνους από πίσω και θα πατάει περιοχή, η αντίπαλη άμυνα, αναγκαστικά θα διασπαστεί. Η προσοχή της δεν θα είναι αποκλειστικά και μόνο στον Σουηδό επιθετικό, ο οποίος θα αποκτήσει χώρο να κινηθεί και πεδίο να δράσει. Με αυτόν τον απλό τρόπο, ο Παναθηναϊκός θα έχει δύο – τουλάχιστον – τρόπους παραπάνω για να φτάσει στο εύκολο γκολ, το οποίο δεν έχει στα μέχρι τώρα παιχνίδια του.

3)Την απόκτηση ενός περιφερειακού επιθετικού. Το «τριφύλλι» διαθέτει τους Κλωναρίδη, Καρέλη, Μπεργκ και Καλτσά στη «γραμμή κρούσης». Από τους τέσσερις παίκτες, μόνο ο τελευταίος μπορεί να παίξει ως περιφερειακός. Οι υπόλοιποι είναι παίκτες κορυφής και άξονα. Μόνο ο Καλτσάς μπορεί να πατήσει περιοχή και να σπάσει την μπάλα παράλληλα με την εστία. Με έναν παίκτη βγαίνει η σεζόν; Όχι. Ο καλός περιφερειακός που θα μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, θα συνεισφέρει στο εύκολο γκολ και στον πλουραλισμό της «πράσινης» επιθετικής ανάπτυξης.

4)Η επιστροφή του Μίκαελ Εσιέν. Ο Γκανέζος αποκτήθηκε για τρεις λόγους, Πρώτον, για να κάνει πάταγο. Δεύτερον, για να ανεβάσει το επίπεδο στον χώρο της μεσαίας γραμμής του «τριφυλλιού». Τρίτον, για να απελευθερώσει τον Νίνη. Ο Παναθηναϊκός ποντάρει πολλά στον «Ελ Νίνιο», αλλά γνωρίζει πως είναι ειδική περίπτωση και ότι απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις για να αποδώσει στο μέγιστο. Ο Νίνης χρειάζεται στήριγμα στο κέντρο και δη μία σημαντική προσωπικότητα. Στην τελευταία χρονιά στον Παναθηναϊκό, πριν πάρει μεταγραφή για το εξωτερικό, είχε στο πλευρό του τον Τζιμπρίλ Σισέ, με τον οποίο συνεργαζόταν άψογα. Τώρα χρειάζεται τον Εσιέν, προκειμένου να αποκτήσει πάλι ένα στήριγμα και να βγάλει στο γήπεδο το πλούσιο ταλέντο του.

Εν κατακλείδι, ο Γιάννης Αναστασίου αναζητεί το εύκολο γκολ και θέλει να το κάνει με όλους τους πιθανούς τρόπους. Για να το πετύχει, απαιτείται η καλή συγκυρία, η καλή συνεργασία με το μεταγραφικό τιμ και τη διοίκηση και η καλή «χημεία» των παικτών, όπως και μπόλικη δουλειά μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, καθώς στο ποδόσφαιρο συμβάλλουν ένα σωρό παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν από καθοριστικά, έως ελάχιστα, αλλά σε κάθε περίπτωση να αλλάξουν, σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα