Ψάχνουν στην Κύπρο στοιχεία για τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών

Στην Κύπρο για «στοχευμένη έρευνα» βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αναζητώντας στοιχεία για τη δολοφονία των δύο μελών της «Χρυσής Αυγής» στο Νέο Ηράκλειο.

Στόχος είναι να συγκεντρώσουν πληροφορίες από τον 30χρονο που έχει συλληφθεί για την εκτέλεση, τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων που ήταν φρουροί γνωστού κύπριου επιχειρηματία, τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα.

Αν και η στάση του 30χρονου είναι «αρνητική», η αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι γνωρίζει τον δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες κι έχουν στη διάθεσή τους μια σημαντική «εκμυστήρευση» εμπλεκομένου στην υπόθεση ότι «ο 30χρονος είχε ίσως συμμετάσχει σε ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα την περίοδο 2009-2010 κι ανάμεσα σε αυτές στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι ο 30χρονος σε κάποια από αυτές τις ένοπλες επιθέσεις πιθανόν να είχε συνεργασθεί με τον κοντόσωμο δράστη της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα