“Ψέματα και αντιφάσεις για το φράγμα Μεσοχώρας”, καταγγέλλουν Μανιάτης και Μπαργιώτας

Αναφορικά με τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση έγκρισης της Περιβαλλοντικής Μελέτης για το φράγμα της Μεσοχώρας, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης και ο βουλευτής Λάρισας Κ. Μπαργιώτας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

“Σχεδόν 2,5 χρόνια τώρα δεν γίνεται απολύτως τίποτα σχετικά με το ζήτημα του Υδροηλεκτρικού Έργου της Μεσοχώρας. Τρεις διαδοχικοί Υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κρατούν στα συρτάρια τους τη Μελέτη ενός έργου στο οποίο έχουν επενδυθεί 500.000.000 ευρώ. Μια μελέτη που εκπονήθηκε, ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε το Νοέμβριο 2014. Από εμάς. Το φράγμα θα παράγει πάνω από το 10% της συνολικά παραγόμενης ενέργειας από υδροηλεκτρικά έργα. Ένα κορυφαίο φιλοπεριβαλλοντικό έργο. Ένα έργο που η καθυστέρηση λειτουργίας του στερεί από τη ΔΕΗ και την εθνική οικονομία έσοδα 25 εκατ. € κάθε χρόνο. Αφού η κυβέρνηση έχασε το 2015 και το 2016, τώρα χάνει και το 2017. Η εθνική οικονομία από την ανικανότητά τους έχασε ήδη 75 εκατ. €.

Η ειρωνεία του θέματος είναι ότι αφού πέρασαν από τις αυταπάτες και τις ανοησίες ότι θα γκρεμίσουν το φράγμα (2015-2016), τώρα βρίσκονται στο επόμενο στάδιο, το στάδιο των κραυγαλέων ψεμάτων. Ο αρμόδιος Υπουργός υποσχέθηκε σε δημόσια δήλωσή του στα Τρίκαλα ότι θα υπογράψει την Περιβαλλοντική Μελέτη στο τέλος Ιουνίου. Ήδη, βαδίζουμε προς το τέλος Ιουλίου και η υπόσχεση παραμένει ανεκπλήρωτη. Η «δέσμευση» Υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει γίνει πια το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Αν δεν έχουν σκοπό να ανακαλύψουν νέα φαντάσματα, όπως το δάσος στο Ελληνικό, αν δεν έχουν σκοπό να κατεδαφίσουν το φράγμα, όπως συνεχίζουν να διεκδικούν κομματικά τους στελέχη, ας γίνουν στοιχειωδώς χρήσιμοι.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης για το φράγμα Μεσοχώρας.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα