«Ψήνει» Αλαφούζο ο Ψυχάρης

Άλλωστε, η κατάσταση στον ΔΟΛ πάει από το κακό στο χειρότερο και στους εργαζόμενους οφείλονται σχεδόν τέσσερις μισθοί. Η δυσαρέσκειά τους είναι έκδηλη, ενώ τα οικονομικά προβλήματα του ομίλου θα λυθούν μόνο με ένα θαύμα. Μέσα σε όλα, ως γνωστόν, ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στον Σταύρο Ψυχάρη και ήδη η υπόθεση πέρασε στα χέρια εισαγγελέα.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Γ. Αλαφούζο να διαπραγματεύεται για τον τίτλο της ιστορικής εφημερίδας «Τα Νέα», ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η εφημερίδα έχει πολλά χρέη και οι τράπεζες φαίνεται πως παίζουν σημαντικό ρόλο, έχοντας δεσμεύσει τον τίτλο, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να μεταβιβαστεί. Κάτι ανάλογο δηλαδή με την περίπτωση του MEGA, στο οποίο είναι μέτοχος ο κ. Ψυχάρης.

Από την άλλη, αρκετοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για συναντήσεις τακτικής του τελευταίου, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα στις τάξεις των εργαζομένων, αλλά και να δημιουργήσει κλίμα στην αγορά. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα συναντήθηκε τόσο με τον Θοδωρή Κυριακού, όσο και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία σχετικά με το μέλλον του ΔΟΛ που μοιάζει αβέβαιο. Αυτό πάντως που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι ότι ένας ιστορικός όμιλος με εφημερίδες όπως τα «Νέα» και το «Βήμα», βρίσκεται στην πιο δύσκολη καμπή της ιστορίας του και κινδυνεύει ακόμα και με λουκέτο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα