Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Βενιζέλος

«Με υποστηρίζετε και καταδικάζετε τον Τσίπρα ή αποχωρείτε». Αυτό θα είναι το δίλημμα που θα θέσει στους βουλευτές του ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην συνεδρίαση της ΚΟ την Τετάρτη. Με τον τρόπο αυτό εκτιμά ότι θα μπορέσει αν περάσει προς τα έξω το μήνυμα της συσπείρωσης και θα σταματήσει κάθε συζήτηση.

Ο φόβος του έγκειται σε εκείνους που δεν συμφωνούν με ορισμένες επιλογές της ηγεσίας και διαφωνούν με τον τρόπο που κινείται και γι’ αυτό είναι αποφασισμένοι αύριο στην συνεδρίαση της ΚΟ να θέσουν τα θέματα που πιστεύουν ότι πρέπει να μπουν στο τραπέζι προς συζήτηση έτσι, ώστε, να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αυτοί θεωρείται αδύνατο να συμφωνήσουν χωρίς… αντισταθμιστικά!

Την ίδια ώρα πάντως καζάνι που βράζει θυμίζει η παπανδρεϊκή πλευρά. Στα όσα την χωρίζουν από την ηγεσία του κόμματος ήρθε να προστεθεί η ομολογία Ανδρουλάκη ότι δεν παραιτήθηκε από την έδρα μετά από πιέσεις έτσι ώστε να μην μπει στη Βουλή ο Γιάννης Ραγκούσης!

Πιο συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος δήλωσε είχε προσφερθεί να παραιτηθεί «για λόγους ηθικής τάξεως».

Ωστόσο όπως δήλωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επέμεινε να διατηρήσει το βουλευτικό του αξίωμα καθώς έκρινε ότι η παρουσία του στο Κοινοβούλιο θα ήταν «εποικοδομητική», κάτι που αφήνει ερωτηματικά για την στάση του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο πρώτος επιλαχών για την έδρα του κ. Ανδρουλάκη είναι ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα