« “Ψευδολύση” η έξοδος της Ελλάδας από τη Σένγκεν»

Η έξοδος της Ελλάδας από την Σένγκεν δεν θεωρείται καλή λύση. Αυτό δηλώνουν ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Στην κοινή επιστολή τους, προς τους επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της ΕΕ, ο αντικαγκελάριος και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ζητούν από την Ελλάδα να παρακάμψει τη γραφειοκρατία και να πραγματοποιήσει όσα σε όσα έχει δεσμευθεί στην ΕΕ για το προσφυγικό.

“Ο επίσημος ή ο de facto αποκλεισμός μιας χώρας μέλους από τη Σέγκεν είναι μια ψευδολύση που δηλητηριάζει την ευρωπαϊκή συζήτηση. Κανείς δεν μπορεί να επαναπροσδιορίσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ειδικά αγνοώντας τα εμπλεκόμενα κράτη μέλη” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

“Μια απόλυτη απομόνωση από όσους ζητούν προστασία θα ήταν αντίθετη στις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης. Αυτός δεν μπορεί να είναι ο δρόμος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας” προσθέτουν.

Ακόμη, στην επιστολή τους τονίζουν ότι η λύση στην κρίση θα έρθει μέσα από τον καλύτερο έλεγχο των προσφυγικών ροών και τη μείωση του αριθμού των προσφύγων που έρχεται στην Ευρώπη και προσθέτουν ότι “πρέπει να είμαστε πιο δίκαιοι απέναντι στα βάρη που σηκώνουν οι χώρες μας με διάφορους τρόπους και να προσπαθήσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο με την καταγραφή και τη διανομή προσφύγων ή με διαπραγματεύσεις με τις χώρες προέλευσης και ειδικά με την Τουρκία”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα