«Ψηλά τα χέρια, UEFA!»

Τελειωμό δεν έχουν οι υποθέσεις διαφθοράς και τα σκάνδαλα που συνδέονται με την UEFA είτε βάση πραγματικών γεγονότων, είτε φανταστικών!
Πανηγύριζε συγκινημένος ο Τζιάνι Ινφαντίνο πριν από μερικές εβδομάδες όταν εκλεγόταν πρόεδρος της FIFA, αλλά τα… ίχνη που έχει αφήσει πίσω του ως αντιπρόεδρος της UEFA όχι μόνο δεν έχουν σβήσει, αλλά πλέον ερευνούνται.
Στην πρόσφατη διαρροή που συγκλόνισε τον πλανήτη, το «Panama Papers», υπάρχει εμπλοκή του Τζιάνι Ινφαντίνο – ο οποίος, βέβαια, έσπευσε να δηλώσει αμέσως αθώος! Αυτό, ωστόσο, δεν φρέναρε τις αρχές της Ελβετίας που ήδη ερευνούν ψηφιακά και χάρτινα έγγραφα στα γραφεία της UEFA στη Νιόν. Σύμφωνα με τη διαρροή, το νέο «αφεντικό» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έβαλε δύο φορές την υπογραφή του (το 2003 και το 2006) για να πάνε και να… έρθουν χρήματα τηλεοπτικών δικαιωμάτων μεγάλων διοργανώσεων μέσω «off shore» εταιριών.
Αν η αστυνομία συλλέξει επαρκή στοιχεία, τότε δεν αποκλείεται η Επιτροπή Ηθικής της FIFA να περιθωριοποιήσει τον Τζιάνι Ινφαντίνο σε χρόνο ρεκόρ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα