ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ: “Βαρύ πλήγμα για την Δικαιοσύνη ο διορισμός Θάνου”

Ως βαρύ πλήγμα για την εικόνα της Δικαιοσύνης στη συνείδηση των πολιτών, χαρακτηρίζει η Ώρα Αποφάσεων, τον διορισμό της κ. Θάνου στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού, αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή της.

Επικαλούμενη τη δήλωση του πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γ. Παναγιωτόπουλου, ότι: «Αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία το γεγονός ότι κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης εκτοξεύοντο ασχημίες και ύβρεις, η δε υπηρεσιακή ηγεσία των Ελληνικών Δικαστηρίων παραμένει τελείως σιωπηλή… και «έτσι καταρρακώνονται πλήρως οι θεσμοί και αισθανόμαστε ότι ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας» η Ώρα Αποφάσεων επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, ότι «έπρεπε να κινητοποιήσει πολλούς. Πρωτίστως τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τις Ενώσεις των Δικαστών. Οι θεσμοί πλήττονται βάναυσα όταν το τυπικά νόμιμο γίνεται προκλητικά ανήθικο από τις συμπεριφορές προσώπων που τιμήθηκαν με τα ανώτατα αξιώματα του θεσμού που υπηρέτησαν».

Η Ώρα Αποφάσεων πιστεύει ότι η δημοκρατική αφύπνιση για την υπεράσπιση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας είναι επιβεβλημένη και πως οι μεταπηδήσεις εν ενεργεία ανωτάτων δικαστικών σε βουλευτικές υποψηφιότητες, όπως και οι τοποθετήσεις τους σε πολιτικές θέσεις, αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή τους, συνιστούν βάναυση προσβολή του -τόσο αναγκαίου για τη Δημοκρατία- λειτουργικού διαχωρισμού των εξουσιών.

 

«Για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αυτά είναι “ψιλά γράμματα”. Και είναι προφανές πόσο μεγάλο λάθος κάνουν όσοι θεωρούν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον για το Σύνταγμα» υπογραμμίζει.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα