«Ως εδώ και μη παρέκει»

Απαράδεκτη χαρακτήρισε κάθε συζήτηση για μειώσεις συντάξεων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν πάει άλλο».

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος συναντήθηκε σήμερα Τρίτη με το ΔΣ του Συλλόγου Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

«Το μήνυμα του ΚΚΕ είναι: “Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν πάει άλλο”. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι αυτή τη στιγμή πάνω από 50% πληρώνονται μέχρι 500 ευρώ τις συντάξεις τους και πάνω από 25% βρίσκονται μεταξύ 500 και 700 ευρώ. Πώς να ζήσει ένας συνταξιούχος, πώς να γιατροπορευτεί, πώς να έχει τα στοιχειώδη; Ενώ έδωσε τα πάντα σε όλη του τη ζωή για να μπορεί να έχει αυτή την ασφάλιση και αυτή τη σύνταξη σήμερα. Και ενώ ετοιμάζονται και νέα μέτρα, ταυτόχρονα δεν έχουν μπει ακόμα σε εφαρμογή τα παλιότερα μέτρα που έχουν ψηφιστεί». δήλωσε ο επικεφαλής του ΚΚΕ μετά το τέλος της συνάντησης.

Και πρόσθεσε: «Από το 2014 θα έχουμε σοβαρές περικοπές, μειώσεις στα εφάπαξ, θα έχουμε δραστικές μειώσεις στο ΕΚΑΣ σε σχέση με αυτούς που είναι κάτω από 65 χρονών. Και βεβαίως θα υπάρχουν και πολλές ακόμα εξελίξεις που θα μπουν σε εφαρμογή από την 1/6/2014, που αφορούν όσους συνταξιοδοτούνται σήμερα με δραστικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Από αυτή την άποψη, είναι απαράδεκτη και η συζήτηση που γίνεται για οποιαδήποτε νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τον Έλληνα συνταξιούχο ή τον εργαζόμενο που θα βγει σήμερα-αύριο στη σύνταξη».

Και ο Κουτσούμπας κατέληξε: «Πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού. Και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, και για τους αυτοαπασχολούμενους, γιατί τα άμεσα μέτρα αφορούν και τους ίδιους με μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ. Και για μια σειρά άλλα -ειδικά όπως τα λένε- Ταμεία, των πρώην ΔΕΚΟ, των τραπεζών και λοιπά, όπου κι εκεί επίκειται δραστική μείωση των συντάξεων.

Συναγερμός παντού, καμία επανάπαυση, μεγάλη επαγρύπνηση να υπάρχει σε όλους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα