Όλα καλά, όλα… υγιεινά στις φυλακές

«Όλα καλά και όλα ωραία» τα βρήκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος μαζί με τον υφυπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο επισκέφθηκαν το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Τι και αν οι αλλεπάλληλες καταγγελίες των κρατουμένων για τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία παρήγγειλε την διενέργεια –άλλης μίας– προκαταρκτικής έρευνας…. Ο κ. Αθανασίου έλαβε διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους γιατρούς ότι οι κρατούμενοι λαμβάνουν ανεξαρτήτως κόστους, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που χρειάζονται.

Όσο για τις καταγγελίες των κρατουμένων ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα φυματίωσης, ο υπουργός ενημερώθηκε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη μετάδοση ασθενειών….

Εν συνεχεία, κατόπιν σύσκεψης στη οποία συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Άγγελος Τσιγκρής, η διευθύντρια του νοσοκομείου, ο υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προαναγγέλθηκε για ακόμη μία φορά η εντός συντόμου χρονικού διαστήματος μεταφορά των οροθετικών στη νέα πτέρυγα που διαμορφώθηκε στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Συμπληρωματικά, ανακοινώθηκε εκ νέου η πρόσληψη 39 μόνιμων γιατρών για τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, 5 εκ των οποίων θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου το 2011 νοσηλεύονταν 45 ασθενείς-κρατούμενοι. Σήμερα ο αριθμός των κρατουμένων έχει ανέλθει στους 212, εκ των οποίων οι 121 είναι οροθετικοί.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα