Όλοι αθώοι για τα επεισόδια στα διόδια της Πάχης

Ως μια αυθόρμητη συμβολική κίνηση των πολιτών «είδε» το δικαστήριο την υπόθεση με τη διαδήλωση, την περασμένη Κυριακή, στα διόδια της Πάχης Μεγάρων και μετά από σύμφωνη εισήγηση και του εισαγγελέα της έδρας έκρινε αθώους όλους του συλληφθέντες. Ανάμεσά τους ήταν ο δήμαρχος Μεγαρέων, Ιωάννης Μαρινάκης, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος πολιτισμού, ο επικεφαλής αντιπολίτευσης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ένας τοπικός σύμβουλος και άλλοι πολίτες.

Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για παρακώλυση συγκοινωνιών ζήτησε και ο εισαγγελέας της έδρας. Στην εισήγησή του, μάλιστα, ανέφερε πως η διαδήλωση ήταν μια αυθόρμητη συμβολική ενέργεια του κόσμου για την οποία είχε ενημερωθεί η τροχαία τέσσερις ημέρες νωρίτερα.

«Υπήρχε συνεννόηση του δημάρχου με τους επικεφαλής της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός. Πρότεινε να κριθεί ένοχος μόνο ένας από τους 10 κατηγορούμενους σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή.

Στο δικαστήριο (Αυτόφωρο Μονομελές) κατέθεσαν δεκάδες μάρτυρες, κυρίως κάτοικοι της περιοχής και δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες στα επεισόδια. Η συγκέντρωση -είπαν- πραγματοποιήθηκε από 10-20 φορείς του δήμου Μεγάρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
«Ήμασταν γύρω στα 200 άτομα. Η αστυνομία είχε επιτρέψει την κυκλοφορία και δεν περνούσαν αυτοκίνητα. Παραμείναμε στο οδόστρωμα για περίπου 4 λεπτά. Τότε ήρθαν τα ΜΑΤ και δημιούργησαν έναν πανικό. Προκαλούσαν τον κόσμο και χτυπούσαν γυναίκες και παιδιά. Αφήσαμε ένα αυτοκίνητο με ένα άρρωστο παιδί να περάσει» ανέφερε μάρτυρας.

Αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής κατέθεσε πως είναι υποχρεωμένοι να δίνουν 1.000 – 1.200 ευρώ το χρόνο μόνο και μόνο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ένας δημοτικός σύμβουλος
υποστήριξε χαρακτηριστικά στην απολογία του τα εξής:

«Κανείς δεν είχε πρόθεση για κατάληψη. Ήταν μια συμβολική ενέργεια προς ένδειξη διαμαρτυρίας. Η τακτική της αστυνομίας ήταν αυτή που δημιούργησε τις συνθήκες ώστε να καταλάβουμε το οδόστρωμα για ελάχιστα λεπτά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα