Όλο τον Ιούλιο θα λειτουργήσουν τα 12 “Ανοικτά Σχολεία” του Δήμου Αθηναίων

Σε λειτουργία θα βρίσκονται και τον Ιούλιο 12 «Ανοικτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων, καθώς η επιτυχία του νέου αυτού θεσμού έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με περισσότερους από 11.000 μικρούς και μεγάλους σε 25 γειτονιές της Αθήνας, να έχουν μετατρέψει τα σχολεία αυτά σε ζωντανά κύτταρα της κάθε περιοχής.

Τον επόμενο μήνα, παιδιά από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας, τα Πετράλωνα, την Κυψέλη, τον Νέο Κόσμο, τον Κολωνό, την πλατεία Βάθη, την Πλάκα, την Γκράβα, το Γουδή, το Γκύζη και την πλατεία Κολιάτσου, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε θερινά τμήματα διάρκειας μιας ή δύο εβδομάδων, στα οποία θα απασχοληθούν δημιουργικά ή θα εκπαιδευτούν σε νέα αντικείμενα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια ψηφιακής αφήγησης, αθλητικές δραστηριότητες, κινητικά παιχνίδια, εργαστήρια ρομποτικής, καθώς και summer camps ένταξης και επιμόρφωσης προσφυγόπουλων ή παιδιών μεταναστών.

Επίσης, δράσεις και για ενήλικες, όπως σεμινάρια πρώτων βοηθειών και επιμορφωτικά εργαστήρια για αναζήτηση εργασίας, αλλά εκμάθηση χορών λάτιν και εργαστήρια κεραμικής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα