“Όσοι βγαίνουν από το ΕΚΑΣ θα είναι οι πιο ωφελημένοι”

Από τέλη Αυγούστου τα αντισταθμιστικά του ΕΚΑΣ, τόνισε ο Ανδρέας Νεφελούδης.«Όσοι βγαίνουν από το ΕΚΑΣ θα είναι οι πιο ωφελημένοι, γιατί θα ενταχθούν στο Σύστημα Εθνικής Σύνταξης. Το ποσό του επιδόματος θα αντικατασταθεί για όλους», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Αθηνα 9.84, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

«Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός έχουν ένα βραχυπρόθεσμο διάστημα, μέχρι να γίνει η διαδικασία του επαναϋπολογισμού.
Δεν καταργήσαμε το ΕΚΑΣ. Μπήκαμε στη διαδικασία σταδιακής κατάργησής του -το λέμε πολύ καιρό αυτό-, και έγινε μια διαδικασία εξορθολογισμού σε αυτή την πρώτη φάση, από 1/6/2016… Αυτό έγινε μετά τη συμφωνία του Αυγούστου και ήταν ένα πεδίο υποχώρησης, δεν είναι κάτι για το οποίο πανηγυρίζουμε…» συμπλήρωσε ο κ. Νεφελούδης.

Ο κ. Νεφελούδης αναφέρθηκε επίσης για την κουβέντα που έχει γίνει κατα καιρούς για το κοινωνικό μέρισμα από το πλεόνασμα που προκύπτει και το οποίο αποτελεί μια πηγή εσόδων για κοινωνικούς σκοπούς.« Αυτά είναι πλήρως ποσοτικοποιημένα και διατίθενται για τον λόγο αυτό… Υπολογίστηκε η διαδικασία του τι θα εξοικονομηθεί από το ΕΚΑΣ και πώς αυτό θα αντικατασταθεί αυτό. Στον τελικό λογαριασμό, όταν θα γίνει και ο επαναϋπολογισμός, αυτό θα ισοσκελιστεί και θετικά». ανεφέρε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα