Όταν έχεις βαριά φανέλα…

 

Ο θεσμός του Champions League FIBA μπορεί ως νεοσύστατος που είναι να μη διαθέτει… διασυλλογική βαρύτητα, αλλά μετέχουν σε αυτόν κάποιες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Μία από αυτές είναι και ο Άρης. Κόντρα στη γαλλική Στρασμπούρ έκανε ένα θαυμάσιο πρώτο παιχνίδι, νίκησε 71-52 στο «Nick Gallis Hall» και πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τη φάση των «16» του θεσμού.

Η Στρασμπούρ δεν είναι τυχαία ομάδα, έφτασε πέρσι στον τελικό του Eurocup, ενώ και φέτος έκανε καλές εμφανίσεις στον όμιλο, όμως έπεσε πάνω σε έναν Άρη που λες και κουβαλούσε την τεχνογνωσία της ομάδας του Γκάλη, του Γιαννάκη και του Φιλίππου, ήξερε τι να κάνει για να διαχειριστεί έναν αγώνα που το ζητούμενο ήταν η διαφορά των πόντων.

Ο Άρης έκανε δυναμικά ξεκινήματα στο πρώτο και τρίτο δεκάλεπτο, ενώ στο δεύτερο και στο τέταρτο κρατούσε τις διαφορές. Σχεδιασμένο παιχνίδι, μίας ομάδα που όχι μόνο από 30 χρόνια τα κατάφερνε σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αλλά και πριν από 15-20 όταν έφτανε μακριά και κατακτούσε ευρωπαϊκούς τίτλους, αποκλείοντας ομάδες σε διπλές αναμετρήσεις, ανατρέποντας πολλές φορές μεγάλες διαφορές!

Η ρεβάνς στο Στρασβούργο θα διεξαχθεί στις 22 του μήνα, ενώ αν ο Άρης περάσει στους «16» του νεοσύστατου θεσμού, θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε διπλές αναμετρήσεις την Βιλερμπάν!  Να σημειώσουμε πως Βιλερμπάν και Στρασμπούρ είναι ισόβαθμες στην πέμπτη θέση αυτή τη στιγμή στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα