Όταν παίρνει φόρα, φόρα κατηφόρα…

Το παιγνίδι με τον ΠΑΟ έχει τελειώσει. Ένα ήσυχο ματς που κρίθηκε στο 94ο λεπτό. Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν, ενώ οι «μαυρόασπροι» ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν την ανατροπή στο σκορ, αφού προηγήθηκαν δύο φορές.

Ως εδώ καλά, μέχρι τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης ξεκινάει τις δηλώσεις που συνήθως γίνονται μετά τους αγώνες. Και τι δεν είπε ο Ιβάν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα κυριότερα.

«Κατά πάσα πιθανότητα οι ποδοσφαιριστές είχαν μπει σε μια φάση συναισθηματικής κενότητας, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θα σταλούν και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μετά από το κύπελλο ουσιαστικά όλοι βρίσκοταν στην κατάσταση απειλών σωματικής βίας. Και μάλιστα είχαν περάσει σκέψεις να βγάλω την ομάδα από τα playoffs».

«Ο προπονητής βρίσκεται κάτω από την ψυχολογική πίεση και μου είπε ότι ο αδερφός μου έχει παιδιά κι εγώ έχω παιδιά».

«Ενίσχυσα την ασφάλεια τη δική μου και των παιδιών μου, στις γυναίκες της οικογένειάς μου απαγόρευσα να έρθουν στην Ελλάδα. Να ασχοληθεί η πολιτεία, εάν ασχοληθώ εγώ δεν θα αρέσει σε κανέναν».

«Εμένα μου αρέσει η μάχη και που όλες οι Αθηναϊκές ομάδες ενώθηκαν εναντίον μου. Το πράσινο, το κόκκινο, το κίτρινο ενώθηκαν. Ας κάνουν κοκτέιλ με τα χρώματά τους. Εγώ μπορώ να προστατέψω τους ανθρώπους μου αν δεν μπορεί η πολιτεία».

«Όταν βγήκα εγώ στο γήπεδο –εννοεί τον αγώνα του τελικού– δεν γνώριζα τι είχε γίνει πριν. Για την βία και τα μαχαίρια. Γι’ αυτό είπα ευχαριστώ στους διοργανωτές. Εμείς λάβαμε το σήμα πριν τον τελικό γιατί περιμέναμε προβοκάτσιες. Εγώ πρότεινα στον Μελισσανίδη να το δούμε μαζί το ματς για να είναι γιορτή».

«Εκτιμώ ότι γίνονται πολιτικά παιχνίδια και το πολιτικό σύστημα κάτι φοβήθηκε».

«Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι νομίζουν ότι έχω πολιτικές φιλοδοξίες».

«Ταυτόχρονα λέω, ειλικρινέστατα, εγώ δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα, δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες, παθιάζομαι με τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και του ποντιακού Ελληνισμού».

«Πιστεύω ότι ο κ. Καλογερόπουλος πρέπει να ολοκληρώσει την διαιτητική του καριέρα και θα κάνω τα πάντα για να αφαιρεθεί ό,τι διεθνή προοπτική έχει. Τέτοιοι διαιτητές δεν κάνουν λάθη. Αυτοί κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν μετά από εντολές».

«Και σήμερα όταν πήγα στα αποδυτήρια είπα σε μερικούς ποδοσφαιριστές σήμερα θα παίζετε εναντίον του Παναθηναϊκού και της διαιτησίας. Ήρθαν με ξεκάθαρο στόχο. Είναι ρεζίλι για την ελληνική διαιτησία. Ντροπή. Θα τα καταφέρω. Πιστέψτε με. Τέτοιοι διαιτητές δε θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα».

«Η διαιτησία ήταν απαράδεκτη. Εγώ δεν θέλω να γίνω χαλίφης. Σήμερα η ομάδα των διαιτητών έπαιξε για τον δικό της χαλίφη. Όταν θέλουν να σκοτώσουν τον ΠΑΟΚ βάζουν τον συγκεκριμένο διαιτητή. Η καριέρα του έχει ολοκληρωθεί. Εγώ έχω αρκετές δυνατότητες να τον στείλω στη σύνταξη. Δεν θέλω τέτοιοι διαιτητές να βγαίνουν στο γήπεδο, ούτε υπέρ του ΠΑΟΚ. Ελπίζω να μη χρειαστεί να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας».

Επειγόντως ψυχίατρος!

Αν κάποιος προσπαθήσει να αναλύσει τις δηλώσεις του Ιβάν, σίγουρα την επόμενη ώρα θα πρέπει να συζητήσει με ειδικό γιατρό για την ψυχική υγεία. Κι αυτό διότι το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών ξεκινάει από το… υπερφυσικό του πράγματος και καταλήγει σε ανοικτές απειλές και υπέρμετρη αλαζονεία σχετικά με τη δυναμική του ομογενή παράγοντα.

Με μόνο δικαιολογητικό την ψυχολογική φόρτιση του Ιβάν λόγω της ήττας του ΠΑΟΚ, ας σταθούμε σε αυτά που είπε.

Περί απειλών

Είπε ότι απειλείται αυτός και οι ποδοσφαιριστές του, ότι θα απευθυνθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ότι ο Ίβιτς βρισκόταν σε ψυχολογική πίεση, και ότι ενίσχυσε την προσωπική του ασφάλεια. Τελείωσε δε με τη φράση «αν ασχοληθώ εγώ, δεν θ’ αρέσει σε κανέναν».

Κατ’ αρχάς επισημαίνουμε ότι για πρώτη φορά κάνει λόγο περί απειλών εις βάρος του και εις βάρος της ομάδας του ΠΑΟΚ. Το ερώτημα είναι ποιοι τον απειλούν, και αν έχει καταγγείλει τις απειλές στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη.

Βέβαια, με έναν στρατό προσωπικών σωματοφυλάκων, όπως φάνηκε κατά την είσοδό του στο Πανθεσσαλικό στάδιο, από ποιον θεωρεί ότι κινδυνεύει; Ο Ίβιτς εκδιώχθηκε γιατί φοβήθηκε ή γιατί δεν κατάφερε σε τέσσερα παιγνίδια να νικήσει την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό; Το «αν θ’ ασχοληθώ εγώ, δεν θ’ αρέσει σε κανέναν» τι το ήθελε; Υπήρξαν κατά το παρελθόν ανάλογες περιπτώσεις που ασχολήθηκε ο ίδιος και απεδείχθη ότι δεν άρεσαν σε κανέναν; Αν ναι, καλό είναι να τις δημοσιοποιήσει, ώστε να μη διανοείται κανείς να τον πειράξει…

Ας πάμε παρακάτω.

Είπε ότι οι αθηναϊκές ομάδες (πράσινο, κόκκινο, κίτρινο) ενώθηκαν εναντίον του. Μάλλον ο Ιβάν έχει κοντή μνήμη. Ας του τη φρεσκάρουμε εμείς.

Πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, μόνο γλυκά δεν έστελνε στον Γιάννη Αλαφούζο. Ο Χρήστος Παναγόπουλος ήταν πάντοτε παρών, σε όλες τις συνάξεις του Βαγγέλη Γραμμένου για την προεδρία της ΕΠΟ.

Πριν από τις εκλογές της ΕΟΕ, η σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν κάτι παραπάνω από φιλική. Πρέπει ο Ιβάν να θυμηθεί σε ποιον απετάθη για να «προστατευτεί» ο ΠΑΟΚ, στον αγώνα με τη Σάλκε. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να του το υπενθυμίσουμε εμείς.

Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη από φίλοι καρδιακοί κατέληξαν να μη μιλάνε –πάλι λόγω των εκλογών της ΕΟΕ– από τον περασμένο Ιανουάριο. Στον τελικό του Κυπέλλου κάλεσε τον Μελισσανίδη να καθίσει δίπλα του, κάτι που ο «Τίγρης» αρνήθηκε, αφού οι διαπιστευμένοι σύμβουλοι της ΑΕΚ μισή ώρα πριν είχαν φάει το ξύλο της αρκούδας στα επίσημα από «μαυρόασπρους» μπράβους, όπως οι ίδιοι είχαν καταγγείλει. Ακόμη πρέπει να του υπενθυμίσουμε, αφού το «κίτρινο» έχει ενωθεί με το «πράσινο» και το «κόκκινο» γιατί ο άνθρωπός του Βαγγέλης Γραμμένος καθημερινά «διαπραγματεύεται» με ανθρώπους του Μελισσανίδη για τις θέσεις στο ΔΣ της ΕΠΟ που θα πρέπει να στελεχωθούν μετά τη διενέργεια των εκλογών της Ομοσπονδίας. Και μιλάμε για θέσεις-κλειδιά, όπως η θέση του αναπληρωτή προέδρου, του προέδρου της ΚΕΔ, του εκτελεστικού γραμματέα κ.λπ.

Για όλα τα παραπάνω, κάναμε λόγο για προσφυγή σε βοήθεια ψυχιάτρου κάποιου που θα θέλει να δώσει ένα λογικό ειρμό στις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη.

Συνεχίζουμε. Είπε ότι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες και ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Δεν έχουμε αντίρρηση. Μπορεί να μας εξηγήσει όμως γιατί προτρέπει με ανοιχτό τρόπο τους Πόντιους ομογενείς και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, «χρεώνοντας» τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αντίπαλο του ΠΑΟΚ; Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος πολιτικές φιλοδοξίες για να καταφέρει πολιτικά χτυπήματα κάτω από τη μέση. Αρκούν οι επιχειρηματικές…

Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Είπε ότι ο διαιτητής Καλογερόπουλος έκανε λάθη κατόπιν εντολών(!), ότι έχει ολοκληρώσει την καριέρα του ως διαιτητής, ότι ρεζίλεψε τη διαιτησία και ότι τοποθετείται ως διαιτητής όταν θέλουν «να σκοτώσουν» τον ΠΑΟΚ. Και τελείωσε με τη φράση ότι «εγώ έχω αρκετές δυνατότητες να τον στείλω στη σύνταξη». Και ακόμη: «Ελπίζω να μη χρειαστεί να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας».

Εδώ τα πράγματα έχουν ξεφύγει πολύ.

Κατά τη γνώμη μας, ο διαιτητής Καλογερόπουλος δεν έκανε ουσιαστικά λάθη, δεν κρίθηκε ο αγώνας από αυτόν. Αλλά και αν ακόμη είχε κάνει, με ποια ιδιότητα ο Ιβάν προαναγγέλλει την καρατόμησή του; Υπονοεί ή μάλλον δηλώνει ευθέως ότι αν κερδίσει τις εκλογές ο Γραμμένος θα έχει ο ίδιος τη δυνατότητα να ορίσει τη δική του ΚΕΔ και μέσω αυτής να συνταξιοδοτεί όποιον διαιτητή δεν του αρέσει; Ακόμη και η φράση «ελπίζω να μη χρειαστεί να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας» τι υποδηλώνει; Μήπως ο Ιβάν Σαββίδης, που ζει στην Ελλάδα, και προστατεύεται από την Ελληνική Δημοκρατία, δεν έχει ακόμη εγκλιματιστεί και πιστεύει ότι και εδώ όπως στην πρώτη πατρίδα του υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, ώστε κάποιοι άλλοι αντίπαλοί τους να θάβονται στις φυλακές ή να καταλήγουν στο νεκροτομείο;

Μήπως με την άστοχη αυτή φράση του Ιβάν το παράδειγμα του πρώην συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Μηλιωρίδη, που παίρνοντας τον νόμο στα χέρια του και μέσω κακοποιών στοιχείων έκαψε τα αυτοκίνητα συγγενών του προπονητή Λουτσέσκου και του μάνατζερ Ευαγγελόπουλου, αποτελεί προτροπή να πράξουν το ίδιο και άλλοι; Παρεμπιπτόντως, ποιον υπονοεί ο δράστης των εμπρησμών όταν κάνει λόγο για «ικανοποίηση του μεγάλου αφεντικού» και όταν τιμολόγιά του καταλήγουν στο λογιστήριο της ΠΑΕ; Και γιατί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει μέχρι σήμερα προβεί σε ανακοίνωση που να στηλιτεύει τη δράση του συγκεκριμένου πρώην στελέχου της;

Βεβαίως, δεν υποστηρίζουμε ότι εμπλέκεται ο Ιβάν ή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε παραβατικές ενέργειες ενός πρώην στελέχου της. Όμως με εκφράσεις σαν κι αυτές που χρησιμοποίησε ο Ιβάν Σαββίδης μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό εύκολα κάποιος μπορεί να κάνει τους δικούς του συνειρμούς. Γι’ αυτό ξεκινώντας το ρεπορτάζ κάναμε λόγο για υπέρμετρη  αλαζονεία του ηγέτη του ΠΑΟΚ. Και ως γνωστόν η αλαζονεία ποτέ δεν βοήθησε κανέναν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα