“Ότι πιάνουν γίνεται κάρβουνο”

Οι επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και μάλιστα συνεχίστηκαν και τις ημέρες του Πάσχα. Στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μέσω του σκληρού ροκ θα καταφέρουν να αυξήσουν τις δυνάμεις τους.
Έτσι σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την οικονομία τονίζεται ότι «αποκαλύπτουν τα πραγματικά επιτεύγματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ». “Μετέτρεψαν σε ύφεση, τις προσδοκίες για ουσιαστική ανάπτυξη (6% αθροιστικά για την διετία 2015/2016), αποτρέποντας και την αναμενόμενη μείωση της ανεργίας.
Οδήγησαν σε μεγάλη αύξηση του χρέους, σε μείωση των επενδύσεων. Εφέτος καθυστέρησαν την αξιολόγηση εντείνοντας την αβεβαιότητα και τώρα στέλνουν νέους δυσβάστακτους λογαριασμούς (συνολικά 12,5 δις) στους πολίτες. Τουλάχιστον λίγη ντροπή. Ας μη πανηγυρίζουν οι της Κυβέρνησης, γιατί δεν επήλθε η απόλυτη καταστροφή.
Γιατί τα θεμέλια που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια στην οικονομία, την βοήθησαν τουλάχιστον να αντέξει στοιχειωδώς. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να συνειδητοποιήσουν το ποσό πολύ βλάπτουν την Ελλάδα και τον λαό μας; Μαθητευόμενοι και ανίκανοι μάγοι που ότι αγγίζουν γίνεται κάρβουνο”.
Μέσω διαδικτύου
Στο μεταξύ ο Τομέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ ανανεώνεται το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τομέα από τον πρώην υπουργό Θάνο Μωραΐτη, ο οποίος, θέλοντας να χτίσει ένα δυναμικό προφίλ για το ΠΑΣΟΚ στα social media, έχει δημιουργήσει μια ομάδα η οποία μέσω έξυπνων τακτικών προβάλλει τις θέσεις του Κινήματος. Την ευθύνη σχεδιασμού έχει αναλάβει ο αναπληρωτής τομεάρχης Επικοινωνίας, Παναγιώτης Παπαχατζής, ενώ η ομάδα αποτελείται από τους Βασίλη Ντανοβασίλη, Πέγκυ Ζαγορίτη και Γιώργο Κίσσα. Η Π. Ζαγορίτη έχει την ευθύνη διαχείρισης των social media της κ. Φώφης Γεννηματά, ο Β. Ντανοβασίλης μοντάρει τα βίντεο, σχεδιάζει αλλαγές στο site του ΠΑΣΟΚ και διαχειρίζεται τα social media και, τέλος, ο Γ. Κίσσας, ο οποίος είναι ενεργό μέλος της Νεολαίας του PES, επίσης διαχειρίζεται τα social media του Κινήματος.
Η Χαριλάου Τρικούπη κατά καιρούς έχει πραγματοποιήσει κάποιες «έξυπνες» καμπάνιες, μερικές εκ των οποίων έχουν σαρώσει στα social media, με πιο πρόσφατη το «Μνημόνιο Κάβα», όπου απεικονίζεται ένα μπουκάλι κρασί με το σχόλιο: «Κάθε φορά που αυτή η κυβέρνηση “διαπραγματεύεται”, γυρίζει πίσω με νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τον ελληνικό λαό».
Αλλά και η επίθεση της Φ. Γεννηματά στον Αλ. Τσίπρα, με αφορμή το θέμα με τη «γάτα των Ιμαλαΐων», είχε προκαλέσει θόρυβο στο Διαδίκτυο. Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε δημοσιοποιήσει μια φωτογραφία στην οποία απεικονιζόταν μια γάτα και προβαλλόταν το ακόλουθο σχόλιο: «Κε Τσίπρα, ό,τι κάνατε με το σκίσιμο των Μνημονίων τα ίδια θα κάνετε και με το σκίσιμο της διαπλοκής: θα σκίσετε τη γάτα».
Ήδη αποδίδει καρπούς η ανανέωση και όπως λένε στην Χαριλάου Τρικούπη “στο ΠΑΣΟΚ το ευτύχημα είναι ότι παράγουμε ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο. Αποφασίσαμε λοιπόν να βγούμε στην αντεπίθεση προβάλλοντάς το με τολμηρό και διαφορετικό τρόπο, κινητοποιώντας τον κόσμο μας. Από τις αντιδράσεις φίλων και εχθρών φαίνεται ότι η στρατηγική αυτή αρχίζει να αποδίδει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα