Όχημα εισόδου των 50ρηδων στον ψηφιακό κόσμο (ΦΩΤΟ)

ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ COSMOTE…

Τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά στον συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας δίνει σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και φέτος η COSMOTE, μέσα από το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο».

Ήδη, περισσότερα από 1.600 άτομα άνω των 50 ετών έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα που υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τη ΜΚΟ «50 και Ελλάς» σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης και το Δήμο Αγ. Δημητρίου. Το 2016, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει και στο Δήμο Αγ. Αναργύρων Αττικής.

Το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» περιλαμβάνει δωρεάν μαθήματα για τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και την πλοήγηση στο διαδίκτυο, σεμιναριακά προγράμματα τεχνολογιών αφής με smartphones και tablets, αλλά και σεμινάρια εκμάθησης Skype και μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, κ.λπ.).

Η COSMOTE διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως μονάδες Η/Υ, smartphones και tablets, καλύπτει πλήρως το κόστος του εκπαιδευτικού προσωπικού και αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη του προγράμματος.

Με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων για το νέο έτος, η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε:

«Η ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία και η δίψα για μάθηση δεν έχουν ηλικία. Αυτό αποδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων άνω των 50 σε ένα πρόγραμμα που τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας και να τις αξιοποιήσουν στην καθημερινότητά τους. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς είναι το χαμόγελο αυτών των ανθρώπων όταν μιλάνε μέσω Skype με τους συγγενείς τους στο εξωτερικό ή στέλνουν email στα παιδιά τους που βρίσκονται σε άλλη πόλη». 

Κατά την πρόσφατη αποφοίτησή τους, οι συμμετέχοντες από τους Δήμους Ηλιούπολης και Αγ. Δημητρίου δήλωσαν ενθουσιασμένοι: «…το πρόγραμμα είναι πολύ καλό, δίνει την ευκαιρία σε μεγάλους ανθρώπους να μάθουν πέντε πράγματα, να ζουν στο σήμερα», «έμαθα τα social media, συμμετέχω σε διάφορες εκδηλώσεις, και έτσι νιώθω και εγώ πιο νέα», «…νιώθουμε νέοι, ενεργοί για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα», «… χρησιμοποιώ το internet για να έχω επαφή με τις δημόσιες υπηρεσίες από την άνεση του σπιτιού μου χωρίς να ταλαιπωρούμαι ιδιαίτερα σε ουρές», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE για την καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος και τη στήριξη της εκπαίδευσης και της καινοτομίας.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με την «50 και Ελλάς» στα τηλ. 211-7100203 και 6987-221156.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα