Νέες αποκαλύψεις για τις επαφές Τσίπρα – Παππά με Μόσχα και Βενεζουέλα

Νέες αποκαλύψεις για τις επαφές Τσίπρα – Παππά με Μόσχα και Βενεζουέλα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το «αμαρτωλό» ραντεβού Τσίπρα-Μαδούρο το 2013 στη Μόσχα, αλλά και την αγωνιώδη προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού να αναζητήσει χρηματοδότηση και «συμμάχους» για το Grexit.

Όπως αποκαλύπτει πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ο Αλέξης Τσίπρας την περίοδο 2012-2013 είχε ξεκινήσει επαφές με τη Ρωσία, την Κίνα και τη Βενεζουέλα, ενώ όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει κάποια συγκεκριμένη βοήθεια από αυτές τις χώρες, στράφηκε στο Εκουαδόρ, στην Αργεντινή και τη Βραζιλία!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η άφιξη κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, το οποίο, προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μόλις δύο μήνες μετά τις επαφές Τσίπρα στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στη συνάντηση της Μόσχας συμμετείχε και στενός συνεργάτης του Μαδούρο, υπεύθυνος για οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, καθώς με τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε και η πιθανότητα σύναψης εμπορικών συμφωνιών της Βενεζουέλας με την Ελλάδα.

Ένα από τα θέματα, που φέρεται να συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τη Βενεζουέλα ήταν η πιθανότητα η Ελλάδα να προμηθευτεί πετρέλαιο από το  καθεστώς του Μαδούρο, σε περίπτωση που η χώρα θα έβγαινε από την ευρωζώνη.

Με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», για τις σχέσεις των κ. Τσίπρα – Παππά με τη Βενεζουέλα και τις επαφές τους στη Μόσχα, η Νέα Δημοκρατία σε Ανακοίνωσή της τονίζει:

«Μήνες μετά τις αποκαλύψεις των μυστικών ταξιδιών του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου στη Βενεζουέλα και σε εξωτικούς παραδείσους με ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία που ελέγχεται από τις αμερικανικές αρχές, τον Αύγουστο του 2013, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί από την Κυβέρνηση για τους πραγματικούς σκοπούς του ταξιδιού τους.

 Σήμερα η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι λίγες ημέρες μετά την επίσκεψή τους, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με πέντε επιβάτες προσγειώθηκε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και παρέμεινε για μια ημέρα».

Στην ίδια ανακοίνωση η ΝΔ τονίζει ότι «τα ερωτήματα που προκύπτουν και απαιτούν άμεσες απαντήσεις από τους κ. Τσίπρα και Παππά, είναι αμείλικτα:

  •  Ποιοι επέβαιναν στην συγκεκριμένη πτήση;
  •  Ποιος ήταν ο σκοπός της επίσκεψής τους που κρατήθηκε μυστική;
  •  Συναντήθηκαν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;».

Και καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας: «Οι πάντες γνωρίζουν το θαυμασμό του κ. Τσίπρα για το καθεστώς Μαδούρο. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πόσο στενή είναι η σχέση του με τον κ. Μαδούρο και τι είναι αυτό που τον υποχρεώνει να μην καταδικάζει τις ενέργειές του σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα