Οκτώ οι τρομοκράτες σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές

Οκτώ οι δράστες των επιθέσεων στην Ισπανία σύμφωνα με τις αρχές

Οι ισπανικές αρχές που ερευνούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς θεωρούν ότι πιθανότατα οι δράστες αποτελούσαν έναν πυρήνα οκτώ ατόμων, ο οποίος προετοίμαζε επιθέσεις με φιάλες αερίου, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοακίμ Φορν σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Οι ισπανικές αρχές θεωρούν ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις και την έκρηξη που σημειώθηκε την νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στην πόλη Αλκανάρ, από την οποία ανατινάχθηκε κατοικία στην οποία υπήρχαν περισσότερες από 20 φιάλες βουτανίου.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή οι ένοικοι του σπιτιού είναι πιθανόν ότι κατασκεύαζαν εκρηκτικούς μηχανισμούς χρησιμοποιώντας φιάλες αερίου.

Εντωμεταξύ η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη τη σύλληψη δύο ατόμων, ενός Ισπανού και ενός Μαροκινού, ενώ σήμερα Παρασκευή ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός άλλου  ατόμου στην πόλη Ριπόλ, χωρίς να δοθούν περισσότερα στοιχεία. Ωστόσο ο οδηγός του φορτηγού που έκανε την επίθεση στη Βαρκελώνη διαφεύγει τη σύλληψη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα