Τρομοκρατική η επίθεση στην Φινλανδία

Η φινλανδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι ερευνά τις επιθέσεις με μαχαίρι που έγιναν χθες στο Τούρκου, ως έγκλημα που συνδέεται με την τρομοκρατία.

Ύποπτος σύμφωνα με την αστυνομία είναι ένας 18χρονος Μαροκινός, ο οποίος φέρεται να  σκότωσε δύο ανθρώπους και να τραυμάτισε άλλους οκτώ στην πόλη Τούρκου, πριν οι αστυνομικοί τον πυροβολήσουν στο πόδι και τον συλλάβουν.

Νωρίτερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε πέντε άτομα σε έφοδο που έκανε στο Τούρκου στη διάρκεια της νύχτας και στο πλαίσιο της έρευνας για το φονικό περιστατικό.

«Έχουμε αυτήν την στιγμή έξι υπόπτους υπό κράτηση, τον κύριο ύποπτο και πέντε άλλους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνομικός επιθεωρητής Μάρκους Λεν.

«Ερευνούμε τον ρόλο αυτών των πέντε άλλων προσώπων, αλλά δεν είμαστε ακόμη σίγουροι αν έχουν σχέση (με την επίθεση) (…). Θα τους ανακρίνουμε, και θα μπορέσουμε να πούμε στη συνέχεια περισσότερα (…). Αλλά ήταν σε επαφή με τον κύριο ύποπτο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, τα φινλανδικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο νεαρός διάλεξε στην τύχη τα θύματά του, μια πληροφορία που δεν έχουν επιβεβαιώσει πάντως οι ερευνητές.

Ο δράστης φαίνεται να ενήργησε μόνος του, όμως οι αρχές αναζητούν «ενδεχόμενους συνεργούς» του.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 18χρονο, λίγα λεπτά μετά την επίθεση, ενώ παραλλήλως ανακοινώθηκε ότι αύξησε τον αριθμό των περιπολιών της.

Την ίδια ώρα, οι φινλανδικές υπηρεσίες ασφαλείας (Supo) αύξησαν κατά μία βαθμίδα την εκτίμησή τους για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης και προχώρησαν στην ανακοίνωση ότι εντόπισαν δραστηριότητα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που μπορεί να είχε στόχο τη Φινλανδία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα