Το Ισλαμικό Κράτος και στη Ρωσία

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Σουργκούτ της Σιβηρίας, όπου ένας νεαρός τραυμάτισε οκτώ ανθρώπους, όπως μετέδωσε το “πρακτορείο” Amaq, το προπαγανδιστικό όργανο των τζιχαντιστών.

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας νωρίτερα είχαν γνωστοποιήσει ότι ο δράστης, ένας κάτοικος της περιοχής γεννημένος το 1994, σκοτώθηκε από αστυνομικούς και ότι αντιμετωπίζουν το συμβάν ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ωστόσο σε ανακοίνωση του Amaq αναφέρεται ότι «ο δράστης στην πόλη Σουργκούτ στη Ρωσία είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους».

Στην επίθεση στο Σουργκούτ τραυματίστηκαν επτά με οκτώ άνθρωποι, δύο από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δράστης της επίθεσης επιχείρησε να «προβάλει αντίσταση» στην αστυνομία και έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Στις εικόνες που μετέδωσαν ενημερωτικοί ιστότοποι και τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας διακρίνεται το πτώμα του δράστη που το έχουν καλύψει με ένα λευκό σεντόνι, ενώ ένας σκύλος της αστυνομίας ερευνά τη σορό.

Ο δήμαρχος του Σουργκούτ απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της πόλης να «παραμείνουν ψύχραιμοι», διαβεβαιώνοντάς τους ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας.

Το εμπορικό κέντρο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο που έγινε η επίθεση εκκενώθηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν και στη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα