Καθημερινή ενημέρωση

9μηνο για… Όσκαρ!

«Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 2013, η πορεία της Intralot κατά τη διάρκεια του 9μηνου 2013 αποτελεί συνδυασμό επιχειρηματικής ανάπτυξης και οικονομικής ευρωστίας». Με αυτά τα λόγια σχολίασε αρχικά τα αποτελέσματα εννεαμήνου του τρέχοντος έτους για την Intralot ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος. Και δεν έχει άδικο, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τον επιβεβαιώνουν.

Ειδικότερα, αύξηση 7,9% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Intralot στο 9μηνο 2013, φτάνοντας τα 1,08 δισ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών χωρίς την επίδραση των συναλλαγματικών διαφορών ύψους 53,0 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στα 1,133 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 13,2% σε ετήσια βάση.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ φόρων (EBT) αυτά αυξήθηκαν κατά 23,3%, στα 40,1 εκατ. ευρώ και επηρεάστηκαν από συναλλαγματικές διαφορές ύψους 10,7εκατ. ευρώ. Τα δε καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 0,5 εκατ. ευρώ επηρεασμένα από τις συναλλαγματικές διαφορές, ενώ προσαρμοσμένα στις συναλλαγματικές διαφορές θα έφθαναν τα 10,5 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, στο 9μηνο του τρέχοντος έτους οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν στα 45,5 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο οι καθαρές δανειακές υποχρεώσεις αυξήθηκαν κατά 35,5 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 6μηνο του 2013, κυρίως λόγω των επενδύσεων για την έναρξη νέων έργων (CAPEX) που συγκεντρώθηκαν το αντίστοιχο τρίμηνο και των εξόδων για την έκδοση ομολόγου υψηλής απόδοσης.

Όσον αφορά, τέλος, στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών για την περίοδο αυξήθηκε κατά 1,0%, στα 102,8 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 68,4% στα 42,7 εκατ. ευρώ, από 25,3 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2012. Τα κέρδη μετά φόρων (EAT) αυξήθηκαν κατά 87,2%, στα 30,8 εκατ. ευρώ.

Κ. Αντωνόπουλος: «Συνώνυμοι με την καινοτομία»

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intralot, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι αυτό είναι το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο που βλέπουμε βελτίωση του περιθωρίου EBITDA της εταιρείας, γεγονός που όπως είπε «ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική μας για συνεχή βελτίωση των υφιστάμενων δραστηριοτήτων μας και επιλεκτικής συμμετοχής μας σε έργα υψηλών δυνατοτήτων. Επιπλέον, η βελτίωση του περιθωρίου EBITDA και των οικονομικών αποτελεσμάτων, παρά την επίδραση των ισοτιμιών τα τελευταία δύο τρίμηνα, αποδεικνύουν τη δύναμη της πραγματικής επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Κατά την άποψή μας, η επίδραση των ισοτιμιών είναι μια βραχυπρόθεσμη και προσωρινή κατάσταση που περιμένουμε να βελτιωθεί μέσα στα επόμενα τρίμηνα».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες επιχειρηματικά επιτεύγματα της Intralot, ο κ. Αντωνόπουλος έκανε λόγο για το τρίτο συμβόλαιο του Ομίλου στην Ταϊβάν, μέσω του οποίου θα προσφέρει υπηρεσίες αθλητικού στοιχήματος στον αδειοδοτημένο οργανισμό της χώρας για περίοδο 10 ετών, έχοντας προηγουμένως επιλεγεί ως τεχνολογικός πάροχος της Chinatrust Commercial Bank, καθώς επίσης και ως τεχνολογικός πάροχος για το αθλητικό στοίχημα.

«Στην Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Αντωνόπουλος, «η Κοινοπραξία “Ελληνικά Λαχεία”, στην οποία συμμετέχουμε, απέκτησε την 12ετή άδεια για να προσφέρει Κρατικά Λαχεία στη χώρα. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το α’ τρίμηνο του 2014. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι θα συμμετάσχουμε στο συγκεκριμένο έργο στην Ελλάδα, μετά την επιτυχία που είχε το Ξυστό στη χώρα υπό τη διαχείριση της εταιρείας μας τη δεκαετία 1993-2003.

»Τέλος, στην Τουρκία, η διαδικασία για την απόκτηση επιπλέον ποσοστού άνω του 25% στην θυγατρική μας εταιρεία Bilyoner οριστικοποιήθηκε το δ΄ τρίμηνο, μία κίνηση που θα ενδυναμώσει περαιτέρω την παρουσία μας στην αναπτυσσόμενη αγορά αθλητικού στοιχήματος της Τουρκίας.

»Η Intralot ανοίγει το δρόμο στον κλάδο τυχερών παιχνιδιών, με το όνομά της να είναι πλέον συνώνυμο με την καινοτομία. Πρόσφατα παρουσίασε το Mobile Lottery μία νέα προσέγγιση για τα τυχερά παιχνίδια που παίζονται μέσω κινητού. Επιπλέον, το πρωτοποριακό μας σύστημα διασύνδεσης και εποπτείας βιντεολόττο “iGEM” πιστοποιήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Gaming Standards Association (GSA)».

 

 

 

Διαβάστε επίσης