Τα ανοιχτά ζητήματα και η… αδειοδότηση

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και οι διακοπές για τους παίκτες και το τεχνικό τιμ του ΟΦΗ ολοκληρώθηκαν και πλέον η διοίκηση των Κρητικών έχει θέσει επί τάπητος το σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Για να προχωρήσουν επί του πρακτέου αυτά τα ζητήματα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσει το θέμα της αδειοδότησης. Σε πρώτο βαθμό η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ απεφάνθη ότι ο ΟΦΗ δεν δικαιούται το πιστοποιητικό, εξέλιξη που μάλλον δεν εξέπληξε τη διοίκηση αφού ήταν προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο.

Η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης κατατέθηκε χθες (22/4) και οι ιθύνοντες των Κρητικών αναμένουν την οριστική εξέλιξη εντός δεκαημέρου που μέσα σε αυτό το διάστημα θα συνεδριάσει η επιτροπή εφέσεων.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, προτεραιότητα αποτελεί η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Ρικάρντο Σα Πίντο. Με τον Πορτογάλο υπάρχει οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο αλλά τη Δεύτερα (27/4) θα υπάρξει ραντεβού με τον πρόεδρο, Μάνθο Πουλινάκη ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει η κοινή γραμμή… πλεύσης, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει και λόγος να γίνει χρήση της οψιόν.

Σχετικά με τις ανανεώσεις συμβολαίων με ποδοσφαιριστές, στη 1η θέση του ενδιαφέροντος είναι η προσπάθεια παραμονής για ακόμα ένα χρόνο του Βραζιλιάνου, Ζε Εντουάρντο που είναι δανεικός από την Πάρμα. Ο 25χρονος που πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό β’ γύρο έχει συμβόλαιο με τον ιταλικό σύλλογο και όλα εξαρτώνται από τις προθέσεις των «παρμένζι». Αν δεχτούν να ανανεώσουν το δανεισμό (που σημειωτέον πληρώνουν και οι ίδιοι ένα πολύ μεγάλο μέρος του συμβολαίου του παίκτη), τότε ο ΟΦΗ θα δώσει αγώνα για να πείσει τον ποδοσφαιριστή να παραμείνει. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να στραφεί σε άλλες λύσεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ανανέωση συμβολαίου του Γιώργου Μακρή. Ο 30χρονος που αποτέλεσε βασική επιλογή του Ρικάρντο Σα Πίντο όλο αυτό το διάστημα, είχε συμφωνήσει για τη διετή επέκταση της συνεργασίας του που εκπνέει τον Ιούνιο αλλά οι υπογραφές δεν έχουν «πέσει». Σύμφωνα με όσα λέγονται από τη διοίκηση, η πλευρά του παίκτη έχει αναβάλλει συνεχόμενες φορές τα κρίσιμα ραντεβού καθώς μάλλον ψάχνει και για πιο συμφέρουσες οικονομικά προτάσεις, ποντάροντας στο πολύ καλό πρωτάθλημα που έχει πραγματοποιήσει. Το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη περίπτωση θα ξεκαθαρίσει άμεσα, με τον παίκτη είτε να συμφωνεί στην πρόταση που του έχει κατατεθεί είτε ενημερώνοντας ότι θα αποχωρήσει για άλλες πολιτείες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα